Dora 2013. | Klapa s mora — Mižerija
+25
StRes92
Barney
Vanila_Atlantis
madagaskar40
Steffan
AjLuci
HaYrOLa
Lunke
Vinky
RajkaRajka
Jasmin
mm1991sthr
asteroid
Bilby
SiXo
Cvjećko
frozen
alien
>>Been<<
Leo
Tinchey
Kruno
Goxy
Marijo
Pauly D
29 posters
EurosongForum.com :: EUROSONG :: Eurosong nostalgija :: Eurosong 2013. - Švedska :: 2013. | Dora :: Mižerija
Stranica 12 / 15.
Stranica 12 / 15. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: Dora 2013. | Klapa s mora — Mižerija
Razocaran pesmom jer sam ocekivao nesto mnogo jace. Ovako slidno.Za sada 10. mesto.
Leo- Broj postova : 20353
Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:
frozen- Broj postova : 10692
Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:
Pa Ksenija je u pravu !
Mislim da Mižerija neće dobro proći , dobra je pjesma , ali za nas ,mislim da ćemo doći do finala , ali dalje medju zadnjima !
Ako su mislili napraviti nešto sa klapom , onda su trebali da pozovu Huljića možda bi neštobilo bolje .
Inače obožavam klapsku glazbu , ali Mižerija mi je niti smrdi, niti miriše !
Jako sam tužan !
Mislim da Mižerija neće dobro proći , dobra je pjesma , ali za nas ,mislim da ćemo doći do finala , ali dalje medju zadnjima !
Ako su mislili napraviti nešto sa klapom , onda su trebali da pozovu Huljića možda bi neštobilo bolje .
Inače obožavam klapsku glazbu , ali Mižerija mi je niti smrdi, niti miriše !
Jako sam tužan !
madagaskar40- Broj postova : 1023
Kontinent Helia
Zemlja: Korumpijana
Obavijest:
jedino koga ja u hrvatskoj cijenim kao skladatelja je huljić! on se dokazao na svim mogućim poljima ... od zabavnce, dance i pop glazbe do crossovera i soundtracka.. čovjek je svugdje i sa skoro svakom pjesmom napravi uspjeh! ja da sam na čelu hrta samo bi njemu dao da radi pjesme!
stvorio je:
- magazin (najduža grupa koja postoji u hrvatskoj - 34 godine)
- rozga
- andrea
- maksim mrvica
- madre badessa
- danijela
- jole (njemu piše pjesme)
...
stvorio je:
- magazin (najduža grupa koja postoji u hrvatskoj - 34 godine)
- rozga
- andrea
- maksim mrvica
- madre badessa
- danijela
- jole (njemu piše pjesme)
...
Kontinent Helia
Obavijest:
ne znam gdje bih ovo stavio pa ću evo ovdje..nadam se da mi admini neće zamjeriti..dakle TONČI HULJIĆ
Jedan od najutjecajnijih glazbenika na hrvatskom estradnom nebu svakako je Splićanin Tonči Huljić. “Tata” grupe Magazin, skladatelj koji je pokrenuo karijere mnogih izvođača, napisao brojne hitove, tri puta izborio vizu za odlazak na Eurosong, ali dostigao i svjetsku slavu obogativši svoj stvaralački opus skladanjem glazbe u kombinaciji sa zvukom klasike. Maksim Mrvica i ženski sastav Bond svjetske su uzdanice svog autora Tončija Huljića, dok na domaćem terenu, boje njegovih nota brane Doris Dragović, Jelena Rozga, Jole, Jasna Zlokić, Oliver Dragojević, Zlatko Pejaković, Minea, Petar Grašo i mnogi drugi. Zlatna kolekcija Tončija Huljića pod nazivom “Zlatne 90-e”, našeg najtiražnijeg i najuspješnijeg skladatelja zabavne glazbe tijekom devedesetih godina, donosi 40 njegovih velikih uspješnica, među kojima su pjesme: “Neka se drugi raduju”, “Lakše mi je s njom”, “Baklje Ivanjske”, “Ginem”, “Rosa”, “Nosi mi se bijela boja”, “Nemam s kime dočekati zime”, “Nisam ti se tugo nadala”, “Marija Magdalena”, “Nesretnik sam od rođenja” i mnoge druge.
Tonči Huljić rođen je i živi u Splitu, gdje je završio srednju glazbenu školu i studij prava. Iako zbog prirode svog posla tijekom godine često boravi u Zagrebu, Londonu i Beogradu, Tonči oduvijek ističe kako stvaralački može djelovati jedino tamo odakle su mu korijeni - u Splitu i na otoku Hvaru, i zato svaki slobodan trenutak koristi za bijeg u svijet kreacije koji tamo nalazi.
Mediteransko ozračje, ali i utjecaj različitih kultura i glazbenih izričaja ostavilo je traga i u strukturi melodije i aranžersko-produkcijskih rješenja. 80-ih godina zajedno s desetak godina starijim kolegama pokrenuo je pop grupu „Magazin“ koja je dostigla ogromne tiraže svoji albuma, odrađivala višemjesečne turneje po raznim krajevima bivše države, prilagođavajući melodije multietničnosti prostora i publike. Upravo taj talent za asimiliranje i otvorenost kreacije pokazat će se vrlo bitnim za uspjeh na svjetskom tržištu gdje je započeo kompozitorski rad upravo afirmacijom takvog glazbenog stila, u kombinaciji sa zvukom klasike.
Tijekom 90-ih godina intenzivira skladateljski rad i počinje pisati i stvarati karijere za veliki broj izvođača. Velike naklade i popularnost izvođača koji su njegovali specifičan pop folk zvuk rezultirali su i službenim priznanjem Tončija Huljića za najprodavanijeg autora 90-tih godina prošlog stoljeća, ali su isto tako izazvale nesklonost kritike koja je smatrala takav stil i spoj glazbe i posla previše okrenutim profitu, a manje umjetnosti.
U to vrijeme pokrenuo je vlastitu nakladničku tvrtku „Tonika” koja i danas brine o skladateljskom radu i pravima osnivača, te autora i izvođača s kojima surađuje. Tih 90-tih Tonči je tri puta odlazio na Eurosong, gdje je i započeo njegov uspješan put na međunarodnu autorsku scenu sa spojem klasike, folka i popa kroz pjesme „Nostalgija” (Magazin), „Strings of my heart“ (Vanna) i posebno „Marija Magdalena“ (Doris Dragović) kojoj je na svojevrstan način uskraćena pobjeda uz prijetnju diskvalifikacijom 1999. godine. Ali daljnji razvoj karijere pokazao je da je njegov stil primijećen – iste godine britanski producent i menadžer Mel Bush, zaslužan za karijere velikog broja svjetskih izvođača koji su obilježili povijest rock i pop scene, predlaže mu da naprave zajednički posao. U Londonu zajednički osnivaju nakladu „HUSH Music“ i već s prvim projektom crossover ženskog kvarteta BOND ostvaruju svjetski uspjeh. Singl „VICTORY” u 21 zemlji dolazi na prva mjesta top ljestvica uključujući i BILLBOARD ljestvicu u kategoriji crossover. Pjesma je korištena kao glazbena podloga, a članice grupe su sudjelovale u realizaciji filma XXX vol 2. Huljićeve se pjesme sve češće koriste i u svjetskoj promociji velikih brandova (TOSHIBA, RAIMOND WAILLE), kao i u promociji filmova (CASANOVA).
I slijedeći zajednički projekt, crossover pijanist MAKSIM MRVICA ostvaruje svjetsku karijeru i iznimnu popularnost u cijeloj Aziji. Do sada su zajednički kroz nakladu HUSH i distribuciju kuća UNIVERSAL i EMI realizirali 9 projekata i višemilijunsku nakladu. Tijekom posljednjih nekoliko godina zajedno s partnerom Romanom Majetićem vodi TV produkciju „AVA“, koja je do sada snimila četiri telenovele sa ukupno 680 epizoda koje su regionalni rekorder u gledanosti.
Jedan od najutjecajnijih glazbenika na hrvatskom estradnom nebu svakako je Splićanin Tonči Huljić. “Tata” grupe Magazin, skladatelj koji je pokrenuo karijere mnogih izvođača, napisao brojne hitove, tri puta izborio vizu za odlazak na Eurosong, ali dostigao i svjetsku slavu obogativši svoj stvaralački opus skladanjem glazbe u kombinaciji sa zvukom klasike. Maksim Mrvica i ženski sastav Bond svjetske su uzdanice svog autora Tončija Huljića, dok na domaćem terenu, boje njegovih nota brane Doris Dragović, Jelena Rozga, Jole, Jasna Zlokić, Oliver Dragojević, Zlatko Pejaković, Minea, Petar Grašo i mnogi drugi. Zlatna kolekcija Tončija Huljića pod nazivom “Zlatne 90-e”, našeg najtiražnijeg i najuspješnijeg skladatelja zabavne glazbe tijekom devedesetih godina, donosi 40 njegovih velikih uspješnica, među kojima su pjesme: “Neka se drugi raduju”, “Lakše mi je s njom”, “Baklje Ivanjske”, “Ginem”, “Rosa”, “Nosi mi se bijela boja”, “Nemam s kime dočekati zime”, “Nisam ti se tugo nadala”, “Marija Magdalena”, “Nesretnik sam od rođenja” i mnoge druge.
Tonči Huljić rođen je i živi u Splitu, gdje je završio srednju glazbenu školu i studij prava. Iako zbog prirode svog posla tijekom godine često boravi u Zagrebu, Londonu i Beogradu, Tonči oduvijek ističe kako stvaralački može djelovati jedino tamo odakle su mu korijeni - u Splitu i na otoku Hvaru, i zato svaki slobodan trenutak koristi za bijeg u svijet kreacije koji tamo nalazi.
Mediteransko ozračje, ali i utjecaj različitih kultura i glazbenih izričaja ostavilo je traga i u strukturi melodije i aranžersko-produkcijskih rješenja. 80-ih godina zajedno s desetak godina starijim kolegama pokrenuo je pop grupu „Magazin“ koja je dostigla ogromne tiraže svoji albuma, odrađivala višemjesečne turneje po raznim krajevima bivše države, prilagođavajući melodije multietničnosti prostora i publike. Upravo taj talent za asimiliranje i otvorenost kreacije pokazat će se vrlo bitnim za uspjeh na svjetskom tržištu gdje je započeo kompozitorski rad upravo afirmacijom takvog glazbenog stila, u kombinaciji sa zvukom klasike.
Tijekom 90-ih godina intenzivira skladateljski rad i počinje pisati i stvarati karijere za veliki broj izvođača. Velike naklade i popularnost izvođača koji su njegovali specifičan pop folk zvuk rezultirali su i službenim priznanjem Tončija Huljića za najprodavanijeg autora 90-tih godina prošlog stoljeća, ali su isto tako izazvale nesklonost kritike koja je smatrala takav stil i spoj glazbe i posla previše okrenutim profitu, a manje umjetnosti.
U to vrijeme pokrenuo je vlastitu nakladničku tvrtku „Tonika” koja i danas brine o skladateljskom radu i pravima osnivača, te autora i izvođača s kojima surađuje. Tih 90-tih Tonči je tri puta odlazio na Eurosong, gdje je i započeo njegov uspješan put na međunarodnu autorsku scenu sa spojem klasike, folka i popa kroz pjesme „Nostalgija” (Magazin), „Strings of my heart“ (Vanna) i posebno „Marija Magdalena“ (Doris Dragović) kojoj je na svojevrstan način uskraćena pobjeda uz prijetnju diskvalifikacijom 1999. godine. Ali daljnji razvoj karijere pokazao je da je njegov stil primijećen – iste godine britanski producent i menadžer Mel Bush, zaslužan za karijere velikog broja svjetskih izvođača koji su obilježili povijest rock i pop scene, predlaže mu da naprave zajednički posao. U Londonu zajednički osnivaju nakladu „HUSH Music“ i već s prvim projektom crossover ženskog kvarteta BOND ostvaruju svjetski uspjeh. Singl „VICTORY” u 21 zemlji dolazi na prva mjesta top ljestvica uključujući i BILLBOARD ljestvicu u kategoriji crossover. Pjesma je korištena kao glazbena podloga, a članice grupe su sudjelovale u realizaciji filma XXX vol 2. Huljićeve se pjesme sve češće koriste i u svjetskoj promociji velikih brandova (TOSHIBA, RAIMOND WAILLE), kao i u promociji filmova (CASANOVA).
I slijedeći zajednički projekt, crossover pijanist MAKSIM MRVICA ostvaruje svjetsku karijeru i iznimnu popularnost u cijeloj Aziji. Do sada su zajednički kroz nakladu HUSH i distribuciju kuća UNIVERSAL i EMI realizirali 9 projekata i višemilijunsku nakladu. Tijekom posljednjih nekoliko godina zajedno s partnerom Romanom Majetićem vodi TV produkciju „AVA“, koja je do sada snimila četiri telenovele sa ukupno 680 epizoda koje su regionalni rekorder u gledanosti.
Kontinent Helia
Obavijest:
croato je napisao/la:ne znam gdje bih ovo stavio pa ću evo ovdje..nadam se da mi admini neće zamjeriti..dakle TONČI HULJIĆ
Svaka ti je riječ na mjestu ! SLAŽEM SE !
madagaskar40- Broj postova : 1023
Kontinent Helia
Zemlja: Korumpijana
Obavijest:
A spot je pre jadan.
alien- Broj postova : 3248
Kontinent Helia
Zemlja: Alienland
Obavijest:
Dobro što je ovo?
Pjesma je mogla imati tako divan spot - ali ovo je JAD I BIJEDA!
Ma joj, što bih dao da sam samo jedan tjedan Aleksandar Kostadinov!
Ta osoba pod hitno mora biti smijenjena!
Što se tiče koreografije - to je jedino što kako tako valja (iako treba još vježbe, definitivno)
Sa odijelima podsjećaju na Ten Tenors - što je itekako super, i lijepo izgledaju u njima.
Pjesma je mogla imati tako divan spot - ali ovo je JAD I BIJEDA!
Ma joj, što bih dao da sam samo jedan tjedan Aleksandar Kostadinov!
Ta osoba pod hitno mora biti smijenjena!
Što se tiče koreografije - to je jedino što kako tako valja (iako treba još vježbe, definitivno)
Sa odijelima podsjećaju na Ten Tenors - što je itekako super, i lijepo izgledaju u njima.
SiXo- Broj postova : 162
Spot radnog naziva - "Žali bože kamera"
Htjedoh upozoriti na vrlo budalastu percepciju kako se Aleksandar Kostadinov budi i liježe s Eurosongom na pameti. Mislim, čovjek je urednik zabavnog programa i ima daleko pametnijih i ozbiljnijih stvari za raditi nego čitavu godinu živjeti od smišljanja spota za Eurosong.
Htjedoh upozoriti na vrlo budalastu percepciju kako se Aleksandar Kostadinov budi i liježe s Eurosongom na pameti. Mislim, čovjek je urednik zabavnog programa i ima daleko pametnijih i ozbiljnijih stvari za raditi nego čitavu godinu živjeti od smišljanja spota za Eurosong.
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
Ako je čovjek urednik zabavnog programa i ima daleko pametnijeg i ozbiljnijeg posla, onda bih se trebala naći osoba koja je kompetentna za taj posao, uostalom uz to što je urednik ipak je šef hrvatske delegacije za ESC - što nije mala stvar i ne može se obavljati tek tako - "usput".
SiXo- Broj postova : 162
U opisu posla je Aleksandru da pazi jer je predsjednik delegacije i ima sa svojim timom napravit što bolje može, no nažalost HRT je odbio financirati spot i ovo je bio jedini način da naprave tzv.spot za pjesmu jer se do 18.3. mora sve poslati EBU-u.
Kontinent Helia
Obavijest:
SiXo je napisao/la:Ako je čovjek urednik zabavnog programa i ima daleko pametnijeg i ozbiljnijeg posla, onda bih se trebala naći osoba koja je kompetentna za taj posao, uostalom uz to što je urednik ipak je šef hrvatske delegacije za ESC - što nije mala stvar i ne može se obavljati tek tako - "usput".
Naravno da može... Šef delegacije za ESC je nepostojeća funkcija za koju se ne prima plata, niti postoji kao takva na platnom spisku ijedne televizijske kuće u regiji (možda u Švedskoj). To su uglavnom urednici zabavnog programa koji dobiju zadatak da u tih mjesec-dva dana malo "pripaze" na Eurosong i predstavnika, i to je sve.
Uostalom - čini mi se kako Eurosong shvatate previše ozbiljno, i kao da je napraviti loš spot ravno podizanju stope PDV-a ili nešto tako.
>>Been<<- moderator
Ako se neke države mogu potruditi oko spota može se i Hrvatska. Uostalom BIH je imala lijepe spotove.. I fino su se potrudili oko svojih predstavnika (Maya Sara, Marija Šestić...)
Kontinent Helia
Obavijest:
Ma ne govorim ja za spot (imala je Nina spot ko bombona), već općenito.
Napadamo čovjeka koji, što jest-jest, nema baš puno pojma od eurovizijskih trendova, ali imam osjećaj da, šta god uradi - salve kritika, napada i pljuvanja. Morate shvatiti da on nije muzičar, već urednik (i Dejan Kukrić je bio urednik zabavnog programa BHRT-a), a Eurosongom se bavi tri mjeseca u godini, za neki mali dodatak na platu.. I sad bi on trebao ubijati se od posla dan i noć, da bi rezultat u konačnici bio sličan ili isti..
Napadamo čovjeka koji, što jest-jest, nema baš puno pojma od eurovizijskih trendova, ali imam osjećaj da, šta god uradi - salve kritika, napada i pljuvanja. Morate shvatiti da on nije muzičar, već urednik (i Dejan Kukrić je bio urednik zabavnog programa BHRT-a), a Eurosongom se bavi tri mjeseca u godini, za neki mali dodatak na platu.. I sad bi on trebao ubijati se od posla dan i noć, da bi rezultat u konačnici bio sličan ili isti..
>>Been<<- moderator
da kužim ja to.. ali ako je on urednik zabavnog programa, a stalno se hvali kako je Dora izuzetan proizvod zabavnog programa, pa očito mu je to dio posla zabavnog programa i neka se potrudi.. uostalom nije da se previše tu ima.. nađi se s ljudima izaberi dobru pjesmu, osiguraj 2,3 presice, spot i bok.. uostalom kostadinov ništa ne radi do odabira pjesme.. on u tome nit ne sudjeluje.. na njemu je samo da osigura za eurosong neke stvari koje su postale klasika - spot, neka promocija, pokoja presica i to je to.. koreografije i ostalo rade drugi...
Kontinent Helia
Obavijest:
Koreografija
ESCbigFan- Broj postova : 1992
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
najjači mi je taj hrt.. stalno kopiraju nekog..sada je bila želja da iskopiraju IL DIVOESCbigFan je napisao/la:Koreografija
Kontinent Helia
Obavijest:
Ali kad stanu jedno iza(do) drugog
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
da a ne kužim poantu tog stajanja ..no ok :d GLAVNO da su oni pompozno najavili drugačiji bolji nastup itd..ESCbigFan je napisao/la:Ali kad stanu jedno iza(do) drugog
Kontinent Helia
Obavijest:
croato je napisao/la:da a ne kužim poantu tog stajanja ..no ok :d GLAVNO da su oni pompozno najavili drugačiji bolji nastup itd..
I bolje bi im bilo da bude drukčiji nastup:D
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
ne ne to je taj nastup hahahaha!
Kontinent Helia
Obavijest:
to bi bilo fora..ali ako se i dogodi bit će zgLanica je napisao/la:ESC 2014 u Splitu
Kontinent Helia
Obavijest:
croato je napisao/la:to bi bilo fora..ali ako se i dogodi bit će zg
Nema šanse da se dogodi.
Pjesma je okej, nije loša, ali se ne ističe. Originalna je zato što predstavlja posebnu kulturu.
Bilby- Broj postova : 1331
Kontinent Helia
Zemlja: Crolacia
Obavijest:
točno toBilby je napisao/la:
Nema šanse da se dogodi.
Pjesma je okej, nije loša, ali se ne ističe. Originalna je zato što predstavlja posebnu kulturu.
Kontinent Helia
Obavijest:
Stranica 12 / 15. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Dora 2010
» Dora 2011.
» Dora 2011. - Pravila
» DORA ~ 20 godina poslije
» Dora 2011. - Prijavljeni izvođači
» Dora 2011.
» Dora 2011. - Pravila
» DORA ~ 20 godina poslije
» Dora 2011. - Prijavljeni izvođači
EurosongForum.com :: EUROSONG :: Eurosong nostalgija :: Eurosong 2013. - Švedska :: 2013. | Dora :: Mižerija
Stranica 12 / 15.