Državna matura 2011/2012
+18
Cvjećko
Bilby
>>Been<<
Luc
Bebi
SiXo
Mara
Lunke
Tinchey
Jasmin
Fonsi
Misfit
Kruno
sandy
Goxy
Nymeria
Leo
Pauly D
22 posters
Stranica 5 / 7.
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Državna matura 2011/2012
WAFATAK?!Tinchey je napisao/la:
Finski ću uzet kao izborni na Skandinavistici. Estonski je ukinut prije par godina, a mađarski mi je neprofitabilan.
A ja mislio doći u Zg na studije. Meh, moram vidjet' za Bg.
Guest- Gost
Filozofski trenutna mi je zelja ici na arheologiju al dobro za mene ima vise od 5 godina do toga
Bilby- Broj postova : 1331
Kontinent Helia
Zemlja: Crolacia
Obavijest:
Makar imate toliko stvari na ponudi, mislim evo Sarajevo, ništa tupavo nemaš. Ja sam htio nešto u vezi sa zemljopisom, na kraju sam došao na mašinstvo, no planiram preći na astronomiju u Beču sljedeće godine.
Cvjećko- Broj postova : 11296
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest:
Pauly D je napisao/la:Luc u hrv u ovome što će bit u srijedu knjiž i gram koliko si tu posto imao sjećaš li se? Ono dobijemo 4 teksta i pitanja jel to sve il bude jo šta osim toga? Ja u svakomod tih tekstova imam po 2-3 greške. Ukupno negdje ih bude 10-ak
40 bodova nose zadaci koji su vezani uz tekstove, a bit će ih 8.
20 bodova nosi jezik, a ostalih 20 su dopunjavanja i povezivanja
Evo vidiš, nemamo bar Mađarski, ako ne već Estonski ili Finski.Cvjećko je napisao/la:Makar imate toliko stvari na ponudi, mislim evo Sarajevo, ništa tupavo nemaš. Ja sam htio nešto u vezi sa zemljopisom, na kraju sam došao na mašinstvo, no planiram preći na astronomiju u Beču sljedeće godine.
Guest- Gost
U zemlji kao što je naša, treba tražiti fakultet koji daje najveće šanse za posao. Meni je lično žurnalistika, političke nauke i književnost draga, ali ću upisati nešto daleko teže, ali i daleko traženije (neću vam reći šta dok, i ako, prođem prijemni )
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
Ma joj... Sve je to relativno, znam ljudi koji su završili fakultet, i sad sjede kod kuće bez posla, i to su oni mlađi, a ni moj tata trenutno nigdje ne radi, iako je završio fakultet, a da za stanje o plaćama i porezima koje mu je firma trebala davati ne govorim.>>Been<< je napisao/la:U zemlji kao što je naša, treba tražiti fakultet koji daje najveće šanse za posao. Meni je lično žurnalistika, političke nauke i književnost draga, ali ću upisati nešto daleko teže, ali i daleko traženije (neću vam reći šta dok, i ako, prođem prijemni )
Kontinent Helia
Obavijest:
Ja sam uvek za da treba upisati ono što voliš, a ne samo zbog "sigurnog posla" jer ti niko ne garantuje da ćeš se time u životu i baviti, osim ako nemaš vezu za to.
Bebi- Broj postova : 3893
Kontinent Helia
Zemlja: Babyland
Obavijest: AVANGARDA!
Bebi je napisao/la:Ja sam uvek za da treba upisati ono što voliš, a ne samo zbog "sigurnog posla" jer ti niko ne garantuje da ćeš se time u životu i baviti, osim ako nemaš vezu za to.
Leo- Broj postova : 20353
Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:
Bebi je napisao/la:Ja sam uvek za da treba upisati ono što voliš, a ne samo zbog "sigurnog posla" jer ti niko ne garantuje da ćeš se time u životu i baviti, osim ako nemaš vezu za to.
Točno Bebi, jer samo u onomeu čemu si dobar možeš dati svoj pravi maksimum
Ma nećeš se ničim bavati ako nemaš vezu, jedino tako stvari danas funkcionišu, nažalost.Bebi je napisao/la:Ja sam uvek za da treba upisati ono što voliš, a ne samo zbog "sigurnog posla" jer ti niko ne garantuje da ćeš se time u životu i baviti, osim ako nemaš vezu za to.
Ne mislim bukvalno ničim, naravno, no skužili ste poantu.
Kontinent Helia
Obavijest:
Ja lično ne kontam taj vaš princip. Ubijaj se knjigom četiri-pet godina, završi ekonomiju i budi prvi na birou za zapošljavanje.
Bez obzira koliko ti bio dobar i koliko ti volio, npr,, ekonomiju, žurnalistiku, političke nauke, menadžment, to je fakultet koji se danas lako završava i s kojim ćeš, iz raznih razloga, teško naći pristojan posao.
Bez obzira koliko ti bio dobar i koliko ti volio, npr,, ekonomiju, žurnalistiku, političke nauke, menadžment, to je fakultet koji se danas lako završava i s kojim ćeš, iz raznih razloga, teško naći pristojan posao.
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
>>Been<< je napisao/la:Ja lično ne kontam taj vaš princip. Ubijaj se knjigom četiri-pet godina, završi ekonomiju i budi prvi na birou za zapošljavanje.
Istina, na te studije je najveća navala uz medicinu i farmaciju (barem u Zagrebu), ali poslije svega slijedi još veća borba za radno mjesto. Nakupili se oni od prijašnjih godina i sad dolaze novi. :S
Tinchey- Broj postova : 11902
Kontinent Helia
Zemlja: Illumia
Obavijest: Your Soul
Ja sam ubedjen, bar u mom slucaju, da ce mi biti mnogo bolje da se trudim u onome u cemu sam dobar i da cu postici neki uspeh, nego za nesto sto ne volim jer bih tad pre odustao od svega nego do onog do cega mi je stalo.
Bebi- Broj postova : 3893
Kontinent Helia
Zemlja: Babyland
Obavijest: AVANGARDA!
Combray
U ocekivanju Godota
Slamnig
Kralj Edip
Zlatarevo zlato
Dubravka
Tena
Preradović
Kruno, Bruno ... ovo je najvjerojatnije u testu.
U ocekivanju Godota
Slamnig
Kralj Edip
Zlatarevo zlato
Dubravka
Tena
Preradović
Kontinent Helia
Cekajuci Godoa
Leo- Broj postova : 20353
Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:
good luck guys! ono što znam od kolega što su mi pričali najvažnije je da imate strukturu eseja, pazite izričito na pravopis i nemate teških gramatičkih ili pravopisnih pogrešaka i izbjegavajte "dakanje" i pitanje ili nešto započinjite rječcom LI! tipa: " hoće li ..." znam da to posebno gledaju
frozen- Broj postova : 10692
Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:
Tinchey je napisao/la:Combray
U ocekivanju Godota
Slamnig
Kralj Edip
Zlatarevo zlato
Dubravka
Tena
Preradović
Bio je samo kralj Edip
Pa, meni je osobno bila teška matura najviše zbog kompleksnih pitanja, ali nadam se solidnom rezultatu
RJEŠIO USPJEŠNO PRVI OD 6 ISPITA!!! WOOO!!! Meni se prvo činilo užasnim, al zapravo nije bilo tak strašno... ne želim si jinxat.
Kontinent Helia
Meni je bilo užasno.
Ighor- Broj postova : 1444
Kontinent Helia
Zemlja: Idonia
Obavijest: Danza Kuduro!
Četvero je.
Kontinent Helia
zaboravili ste sina koji dolaz ikasnije
frozen- Broj postova : 10692
Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:
Tinchey je napisao/la:Četvero je.
Ja u onom ulomku nisam skužio ovog 4.-tog xD
Kruno je napisao/la:
Ja u onom ulomku nisam skužio ovog 4.-tog xD
Ja sam skužio to, pa sam se dvoumio, ali sam na kraju stavio 4.
Kontinent Helia
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 5 / 7.