studentski život...
+12
alien
Leo
Marijo
frozen
Tinchey
Goxy
Lunke
Jasmin
Mara
Bebi
Kruno
kodi
16 posters
Stranica 5 / 5.
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: studentski život...
Eto sve ti je rändajad rekao, osim tog postupka za strance. Nisam ni ja personalno upoznat s tim, no mislim da se ne traži ništa pretjerano, potencijalno kopija pasoša ili nešto tako. Ako u Beč dolaze studirati, upišu su tek tako, tj. imaju samo studentsku vizu, čisto sumnjam da za BiH treba nešta posebno. No... Moram pitati... Zašto bi studirao u BiH?! Od toliko zemalja, baš BiH, još sad kad Hrvatska uđe u EU, studiranje će biti besplatno (bar znam da će Austriji biti besplatno), dok npr. dosad je bilo besplatno svim strancima (a domaći su morali plaćati), pa su sad promjenili zakon tako da studenti iz zemalja članica EU mogu imati sve besplatno, a ovi koji su iz drugih moraju plaćati, zavisno od fakulteta (u prosjeku je oko ~350€/semestar).Oni_dolaze je napisao/la:Jel možda zna neko gdje mogu naći bilo šta o studiranju u BiH, kako se tamo upisuje i kakav je postupak s nama iz drugih država? Tražim sad po forumima i sl, al ništa pametno ne nalazim :S
Cvjećko- Broj postova : 11296
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest:
Zato što su mi kod nas u HR male šanse da upadnem na nešto sa liste fakulteta koje sam odabrao, a u neku drugu zemlju ne bi išao, jer mi strani jezici nisu jača strana. A realno gledajuć, sad studiram nešta što me uopće ne zanima i ne znam koji me vrag tjerao da idem to studiram, umjesto da tu godinu iskoristim da se bolje spremim za maturu :S
alien- Broj postova : 3248
Kontinent Helia
Zemlja: Alienland
Obavijest:
Čak ni engleski?Oni_dolaze je napisao/la:Zato što su mi kod nas u HR male šanse da upadnem na nešto sa liste fakulteta koje sam odabrao, a u neku drugu zemlju ne bi išao, jer mi strani jezici nisu jača strana. A realno gledajuć, sad studiram nešta što me uopće ne zanima i ne znam koji me vrag tjerao da idem to studiram, umjesto da tu godinu iskoristim da se bolje spremim za maturu :S
Šta studiraš sad?
Kontinent Helia
Obavijest:
Pa ono, znao bi se sporazumit.
Turizam xD
Turizam xD
Kontinent Helia
Obavijest:
Awww, ok. =/ Al' u BiH ti je ponuda generalno još slabija nego u HR, dobro razmisli o svemu.Oni_dolaze je napisao/la:Pa ono, znao bi se sporazumit.
Turizam xD
Turizam je super.
Kontinent Helia
Obavijest:
Oni_dolaze je napisao/la:Zato što su mi kod nas u HR male šanse da upadnem na nešto sa liste fakulteta koje sam odabrao, a u neku drugu zemlju ne bi išao, jer mi strani jezici nisu jača strana. A realno gledajuć, sad studiram nešta što me uopće ne zanima i ne znam koji me vrag tjerao da idem to studiram, umjesto da tu godinu iskoristim da se bolje spremim za maturu :S
U Srbiji ti je bitno kako spremiš prijemni ispit za određeni fakultet (maksimum 60 poena) i uspeh iz srednje škole (40 poena) i onda čekaš rang listu da vidiš da li si na državnom budžetu ili si samofinansirajući student... Kod nas matura ne predstavlja bitan faktor, samo je čista formalnost
Bebi- Broj postova : 3893
Kontinent Helia
Zemlja: Babyland
Obavijest: AVANGARDA!
Takođe, otprilike.Bebi je napisao/la:
U Srbiji ti je bitno kako spremiš prijemni ispit za određeni fakultet (maksimum 60 poena) i uspeh iz srednje škole (40 poena) i onda čekaš rang listu da vidiš da li si na državnom budžetu ili si samofinansirajući student... Kod nas matura ne predstavlja bitan faktor, samo je čista formalnost
A i ovo ostalo je slično s tim da kod nas "ili si na državnom budžetu ili si samofinansirajući student" ili se nisi upisao.
Guest- Gost
O da, zaboravih taj bitan deo da možeš i da ne upadneš ni na samofinansiranje xD
Bebi- Broj postova : 3893
Kontinent Helia
Zemlja: Babyland
Obavijest: AVANGARDA!
Steffan je napisao/la:Danas mi je izasao raspored za letnji semestar:
Utorak: 08:00 - 14:00
Sreda: 12:00 - 20:00
Cetvrtak: 14:00 - 21:00
Petak: 09:00 - 19:00
U proseku 8 sati dnevno... Divno zar ne?
Isto kao u srednjoj s obzirom da nemas ponedeljak
Mara- Broj postova : 2557
Kontinent Helia
Zemlja: Portanija
Obavijest: /
Steffan je napisao/la:Danas mi je izasao raspored za letnji semestar:
Utorak: 08:00 - 14:00
Sreda: 12:00 - 20:00
Cetvrtak: 14:00 - 21:00
Petak: 09:00 - 19:00
U proseku 8 sati dnevno... Divno zar ne?
ponedeljak 8.00-16.00
utorak 8.30 - 18.00
sreda 8.30-16.00
cetvrtak 8.00 - 18.00
petak 8.00 -11.00
Vidi ovo pa se zali
Leo- Broj postova : 20353
Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:
Pon: 8,00-13,15
uto: 14:00 - 18,25
sri: 8,00 - 12,25
čet: 8,00-13,15
pet: 8.00-10,25
uto: 14:00 - 18,25
sri: 8,00 - 12,25
čet: 8,00-13,15
pet: 8.00-10,25
Kontinent Helia
Obavijest:
Ja sam najbolji
Leo- Broj postova : 20353
Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:
Moj je najgori ... Bit det biciz!!!
Utorak 22: 00 - 02:00
Cetvrtak 22:00 - 02 : 00
Petak 23:00 - 4:30
Subota 23 : 00 - 6 : 30
HaYrOLa- Broj postova : 14400
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
HaYrOLa je napisao/la:Moj je najgori ... Bit det biciz!!!
Kontinent Helia
Obavijest:
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 5 / 5.