Koje jezike govorite?
+17
asteroid
The Đole
sandy
Duje
musique
Misfit
Vinky
pRp@
Nymeria
HaYrOLa
Kruno
Kerber
>>Been<<
Leo
Zagreb15
Cvjećko
Velvet
21 posters
EurosongForum.com :: MREŽA :: Forum Graveyard :: Chat
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Koje jezike govorite?
HaYrOLa je napisao/la:Zagreb15 je napisao/la:HaYrOLa je napisao/la:Ruski (nazalost) - ucio ga 12 godina
Engleski
Turski
Ni jedan me vise ne fascinira da znam, a mogao bih i ruski da zaboravim, zato sto je to najtezi jezik koji postoji, i zato sam ga verovatno zamrzeo. Mozda je teze ,tj jedino je teze znakovna pisma Kine i gramatika Turskog jezika,tj. sklapanje recenice!!!
nekužim kako netko može bit očaran Turskim jezikom,njihovim pjesmama i kulturom...meni je to odvratna zemlja....i odvratno mi je sve što je vezano za njih
ovo je samo moje mišljenje
Hvala ti , videlo se to odmah da me ne volis, obzirom da sam i poreklom iz Turske, tj tata mi je odatle al svako ima pravo na svoje misljenje... sto se tice jezika, to je najmelodicniji jezik na svetu, jer u svom alfabetu ima 10 samoglasnika. Poredbe radi, srpski ima samo 5
Iskren da budem, nisam neki fan Turske kao zemlje, ali činjenica je da se radi o jednoj od najšarolikijih i kulturno najzanimljivijih država svijeta..
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
>>Been<< je napisao/la:HaYrOLa je napisao/la:Zagreb15 je napisao/la:HaYrOLa je napisao/la:Ruski (nazalost) - ucio ga 12 godina
Engleski
Turski
Ni jedan me vise ne fascinira da znam, a mogao bih i ruski da zaboravim, zato sto je to najtezi jezik koji postoji, i zato sam ga verovatno zamrzeo. Mozda je teze ,tj jedino je teze znakovna pisma Kine i gramatika Turskog jezika,tj. sklapanje recenice!!!
nekužim kako netko može bit očaran Turskim jezikom,njihovim pjesmama i kulturom...meni je to odvratna zemlja....i odvratno mi je sve što je vezano za njih
ovo je samo moje mišljenje
Hvala ti , videlo se to odmah da me ne volis, obzirom da sam i poreklom iz Turske, tj tata mi je odatle al svako ima pravo na svoje misljenje... sto se tice jezika, to je najmelodicniji jezik na svetu, jer u svom alfabetu ima 10 samoglasnika. Poredbe radi, srpski ima samo 5
Iskren da budem, nisam neki fan Turske kao zemlje, ali činjenica je da se radi o jednoj od najšarolikijih i kulturno najzanimljivijih država svijeta..
ajde molim te što to oni imaju raznoliko?
Zagreb15- Broj postova : 681
>>Been<< je napisao/la: Iskren da budem, nisam neki fan Turske kao zemlje, ali činjenica je da se radi o jednoj od najšarolikijih i kulturno najzanimljivijih država svijeta..
Necu sada braniti Tursku na forumu, jer je nepotrebno, ko ode i dozivi je, sam ce je odbraniti Istambul je najlepsi grad na svetu, jedini grad na dva kontinenta, ima stanovnika koliko Srbija i Hrvatska zajedno, istoriju kojom samo moze da se ponosi i na kojoj drugi mogu da im samo zavide. Iskren da budem, kada sam prvi put trebao poci tamo, bio sam bas mali, i nisam bio sretan. Ali od tada ne propustam Istambul i Tursku
HaYrOLa- Broj postova : 14400
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Zagreb15, ne razumem zasto toliko mrznje ima u tebi?
HaYrOLa- Broj postova : 14400
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
HaYrOLa je napisao/la:Zagreb15, ne razumem zasto toliko mrznje ima u tebi?
ja nemam mržnju u sebi...obožavam Španjolsku,Portugal,Austriju,Italiju,Francusku itd.
al Turska je preodbojna zemlja....
a Istanbul je samo formalno jedini grad na 2 kontinenta,al imaš u u Rusiji na Uralu gradove koji su na oba kontinenta
Zagreb15 je napisao/la:>>Been<< je napisao/la:
Hmm.... Imaju preko 50 nariječja kojim govore... Zemlju podijeljenu na 10-tak geografskih regija... Preko 100 naroda i narodnih zajednica... O kulturi da ne govorim... Ponekad moraš otići negdje da bi to mjesto i upoznao...
KAd smo već kod jezika, moj vam je savjet da učite ESPERANTO ! To je univerzalni jezik svih naroda svijeta kojim trenutno u svijetu govori preko pola milijarde ljudi... Iako se na početku čini kao nešto teško, na kraju shvatite da je to kombinacija engleskoh i španjolskog i da je vrlo zanimljivo...
Ja sam došao do pasiva i ne ide mi...
>>Been<<- moderator
>>Been<< je napisao/la:Zagreb15 je napisao/la:
Hmm.... Imaju preko 50 nariječja kojim govore... Zemlju podijeljenu na 10-tak geografskih regija... Preko 100 naroda i narodnih zajednica... O kulturi da ne govorim... Ponekad moraš otići negdje da bi to mjesto i upoznao...
KAd smo već kod jezika, moj vam je savjet da učite ESPERANTO ! To je univerzalni jezik svih naroda svijeta kojim trenutno u svijetu govori preko pola milijarde ljudi... Iako se na početku čini kao nešto teško, na kraju shvatite da je to kombinacija engleskoh i španjolskog i da je vrlo zanimljivo...
i dalje mi je Tusrka odvratna...to što si ti nabrojao je ništa specijalno...mnogo zemalja se može pohvaliti puno atraktivnijim stvarima...al nije bitno
zainteresirao si me s Esprerantom...prvi put čujem za to?
to nekakav imaginarni jezik ili postoji kao i službeni negdje?
i dalje mi je Tusrka odvratna...to što si ti nabrojao je ništa specijalno...mnogo zemalja se može pohvaliti puno atraktivnijim stvarima...al nije bitno
skroz imaginaran... to je pokušaj jednog naučnika da cijeli svijet govori jednim jezikom.... najveći broj ljudi ga govori na Kubi
>>Been<<- moderator
skroz imaginaran... to je pokušaj jednog naučnika da cijeli svijet govori jednim jezikom.... najveći broj ljudi ga govori na Kubi
super...prvi put to čujem , i čini mi se jako dobrim....al tu je samo konekcija engleskog i španjolskog...a kaj s ostalim jezicima? xd
tim bi se jezikom mogli služit samo zemlje obje Amerike,Španjolske,Australije,UK,Portugala itd.što s Kinezima,Švabama,Arapima,Slavenima
super...prvi put to čujem , i čini mi se jako dobrim....al tu je samo konekcija engleskog i španjolskog...a kaj s ostalim jezicima? xd
tim bi se jezikom mogli služit samo zemlje obje Amerike,Španjolske,Australije,UK,Portugala itd.što s Kinezima,Švabama,Arapima,Slavenima
a riječi su univerzalne
čovijek - homo
vidi - vidjeti
lerni - učiti
audi - slušati
trinki - piti
i ostale riječi koje su slične u većini jezika
>>Been<<- moderator
a riječi su univerzalne
čovijek - homo
vidi - vidjeti
lerni - učiti
audi - slušati
trinki - piti
i ostale riječi koje su slične u većini jezika
haha...vrlo interesantno
Ja bih htjela učit Esperanto.
Govorim engleski i njemački (učim u šk.), španjolski sam sama naučila
Nymeria- Broj postova : 370
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Nymeria je napisao/la:Ja bih htjela učit Esperanto.
Bueno, dos de nosotros podemos hablar en español, que nadie nos entiende. Como usted ha aprendido? Estoy interesado en series, y luego tomé un curso en casa, y aprendí.
Cvjećko- Broj postova : 11296
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest:
Iman ja doma neku knjigu o esperantu,možda je buden malo prolista
Kerber- Broj postova : 474
Es verdad. Vi las telenovelas y ya, me paso que una mañana me desperte y me di cuenta que aprendí hablar español. Pero hablar, escribir solo un poco.Waka_Waka je napisao/la:Nymeria je napisao/la:Ja bih htjela učit Esperanto.
Bueno, dos de nosotros podemos hablar en español, que nadie nos entiende. Como usted ha aprendido? Estoy interesado en series, y luego tomé un curso en casa, y aprendí.
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Nymeria je napisao/la:Es verdad. Vi las telenovelas y ya, me paso que una mañana me desperte y me di cuenta que aprendí hablar español. Pero hablar, escribir solo un poco.Waka_Waka je napisao/la:
Jeje ... En cuanto a la escritura, que yo más conozco, pero no estoy seguro de dónde cada vez se van los vagos - la, el ...
Kontinent Helia
Obavijest:
Mi tampoco. Lo escribo y lo dijo como pienso que debe ser. Una cosa que estoy segura que no se, es que no se cuando debe ir un y una, el y la.
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Nymeria je napisao/la:Mi tampoco. Lo escribo y lo dijo como pienso que debe ser. Una cosa que estoy segura que no se, es que no se cuando debe ir un y una, el y la.
Si, si... Que esto es interesante, nadie entiende lo que digo sin translate.
Kontinent Helia
Obavijest:
Google translateWaka_Waka je napisao/la:Nymeria je napisao/la:Mi tampoco. Lo escribo y lo dijo como pienso que debe ser. Una cosa que estoy segura que no se, es que no se cuando debe ir un y una, el y la.
pRp@- Broj postova : 381
pRp@ je napisao/la:Google translateWaka_Waka je napisao/la:
No, no... Ustedes no entiende nosotros sin Google Translate.
Kontinent Helia
Obavijest:
Si, siWaka_Waka je napisao/la:pRp@ je napisao/la:
Google translate
No, no... Ustedes no entiende nosotros sin Google Translate.
pRp@- Broj postova : 381
Znam engleski veoma dobro, pomalo ga zaboravljam, registrovao sam se na ESCToday forum, pa tamo sad vježbam.
Kontinent Helia
Obavijest:
Govorim engleski ; njemački i u školi učim talijanski
Vinky- Broj postova : 1976
Kontinent Helia
Zemlja: EurovisionWorld
Obavijest:
Talijanski je naljepsi jezik na svijetu
Misfit- Broj postova : 4048
Kontinent Helia
Zemlja: Fabray (ex. Karloville)
Obavijest: HSC96 // Ça Plane Pour Moi
studiram talijanski i francuski pa ću ih za neko vrime znat super, engleski znam osrednje, a njemački jako slabo
musique- Broj postova : 40
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Koje TV serije gledate?
» koje su vam najlijepše države i gradovi?
» EFSC popis pjesama koje su bile
» Zemlje koje nikad neće pobjedit na Eurosongu su...
» koje su vam najlijepše države i gradovi?
» EFSC popis pjesama koje su bile
» Zemlje koje nikad neće pobjedit na Eurosongu su...
EurosongForum.com :: MREŽA :: Forum Graveyard :: Chat
Stranica 2 / 4.