Portugal 2010. | Filipa Azevedo - ''Ha Dias Assim''
4 posters
Stranica 1 / 1.
Portugal 2010. | Filipa Azevedo - ''Ha Dias Assim''
Izvođač: Filipa Azevedo
Naziv pjesme: Há Dias Assim
Glazba: Augusto Madureira
Tekst: Augusto Madureira
Polufinale i redni broj: Prvo polufinale; 14.
Portugal na Eurosongu
Portugal je svoj prvi nastup na Eurosongu imao 1964. godine. S pjesmom “Oração“ ne osvajaju niti jedan bod i plasiraju se na posljednje 13. mjesto. Od tada pa sve do danas bilježe zaista skromne rezultate – rijetko kada se su plasirali u TOP 10 (osim u prvim godinama sudjelovanja kada u konkurenciji nije bilo puno zemalja). Najbolji plasman im je 6. mjesto iz 1996. godine. Eurosong su propustili svega tri puta: 1970., 2000. i 2002. godine. Od uvođenja novog formata Eurosonga, 2004. godine, Portugal samo dva puta uspijeva proći u finale gdje osvaja 13. i 15. mjesto.
Portugal u finalu Eurosonga (2004.-2009.): 33% (2/6)
O izboru
Portugal i ove godine svog predstavnika na Eurosongu bira putem nacionalnog izbora. Dvije polufinalne večeri su održane 3. i 5. ožujka. U svakoj smo imali priliku čuti po 12 pjesama, a televoting je po šest najboljih slao u finale. Nacionalno finale je održano 7. ožujka i ukupno 12 natjecatelja je predstavilo svoje pjesme. Žiri i televoting odlučuju kako će mlada Filipa Azevado biti naredna predstavnica Portugala na Eurosongu s pjesmom “Há Dias Assim“. Filipa je osvojila maksimalan broj bodova žirija dok je bila 4. na glasovanju putem televotinga.
O izvođaču
Rijetko koja zemlja ima tako loše rezultate na Eurosongu kao što je to u slučaju Portugala. Ipak, ove godine Portugalci svoje nade polažu u 19-ogodišnju Filipu Azevedo. Njena prva ljubav bila je flauta koju je naučila izvrsno svirati već s deset godina. Nedugo nakon toga, preselivši se u Porto, počela je pohađati cijeli niz tečajeva i škola koji su za cilj imali njeno daljnje usavršavanje u glazbenom zanatu. Odluka koja će njenu karijeru i njen život izmijeniti iz korijena svakako je odluka da se prijavi u popularni reality show “Familia Superstar“. U novogodišnjoj noći 2007. godine, Filipa je proglašena za pobjednicu tog showa, što joj je donijelo iznimnu popularnost širom Portugala. Nedugo nakon toga, ova mlada i talentirana djevojka preselila se u London gdje je započela suradnju s velikim brojem eminentnih stručnjaka. Ta suradnja rezultirala je albumom “Filipa Azevedo“ koji je svjetlost dana ugledao 2008. godina. Prijatelji je opisuju kao stidljivu, ali iskrenu i hrabru djevojku koja nikad ne misli samo na sebe.
Što kažu kladionice i koje šanse daju Portugalu?
bet365 – 175
Paddy Power – 80
Boylesports – 250
888sport – 125
A vida rasgada?
Quem te me levou
Roubou-me a alma
Mas de ti não sabe nada
Há dias assim
Não há que esconder
Recear palavras
Amar ou sofrer
Ocultar sentidos
Fingir que não há
Há dias perdidos
Entre cá e lá...
Moje mišljenje
“Há Dias Assim“ je ugodna balada za slušanje i sasvim ok pjesma koju ne znam kako da još opišem. Nema ništa posebno što bi je istaklo među ostalim pjesmama – sve je jednostavno, bez neke posebne dinamike, bez dovoljno “slušljivih” dijelova koje bi eventualno nakon slušanja ove pjesme neko mogao pjevušiti u sebi – jednostavno, pjesma mi je samo ok. Portugal će doći možda do 11. ili 12. mjesta u polufinalnoj večeri, ali vjerujem da dalje ne može. Savjet za nacionalnu televiziju Portugala – izbacite stručni žiri s nacionalnog izbora i više sreće iduće godine.
Cvjećko- Broj postova : 11296
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest:
Re: Portugal 2010. | Filipa Azevedo - ''Ha Dias Assim''
DJ Kruno je napisao/la:Meni se sviđa ta pjesma,lijepa baladica
Aha !
Kontinent Helia
Obavijest:
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz !
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
Ovo je tragedija veće vrste!
Pauly D- administrator
- Broj postova : 12128
Kontinent Helia
Zemlja: Alexandria
Obavijest:
Ok,pjesma na pojedinim djelovima zvuči jako dobro!
Meni je dobra, pa vi govorite što hoćete. Pjevačica mi je simpatična, pjesma još više, a Portugal kao zemlja najviše...
Kontinent Helia
Obavijest:
Meni je tek sad ovo sjelo fino. Već dva dana samo ovo slušam. Prelijepo nešto. <3
Guest- Gost
Stranica 1 / 1.