Albanija 2010. | Juliana Pasha - ''All About You''
3 posters
Stranica 1 / 1.
Albanija 2010. | Juliana Pasha - ''All About You''
Izvođač: Juliana Pasha
Naziv pjesme: It’s All About You
Glazba: Ardit Gjebrea
Tekst: Pirro Çako
Polufinale i redni broj: Prvo polufinale; 12.
Albanija na Eurosongu
Anjeza Shaini je bila prva predstavnica Albanije na Eurosongu. U Istanbulu 2004. godine osvaja 7. mjesto s pjesmom “The Image of You“ i osigurava izravan plasman u finale narednom predstavniku svoje zemlje. S pjesmom “Tomorrow I Go“ Albanija osvaja 16. mjesto u Kijevu. Naredne dvije godine bile su neuspješne – bez plasmana u finale. Olta Boka 2008. uspijeva proći u finale gdje osvaja 16. mjesto, a Kejsi Tola u Moskvi 17. mjesto, također u finalu.
Albanija u finalu Eurosonga (2004.-2009.): 67% (4/6)
O izboru
Nacionalno finale Albanije je održano 28. prosinca 2009. godine i to je ujedno najranije održano nacionalno finale u seriji izbora za ovogodišnji Eurosong. Ukupno 20 natjecatelja je predstavilo svoje pjesme od kojih i Anjeza Shaini, predstavnica Albanije na Eurosongu 2004. Pobjednika je odlučio sedmeročlani žiri, a Juliana Pasha skuplja najviše bodova. Kompletne rezultate možete pronaći ovdje. Pjesma pobjednica u izvedbi Juliane Pashe je bila na albanskom jeziku, ali je kasnije odlučeno da će ista biti izvedena na engleskom na sceni u Oslu.
O izvođaču
Albaniju će na Eurosongu ponovno predstavljati jedna mlada dama iznimnih vokalnih sposobnosti. Ovaj put radi se o 29-ogodišnjoj Juliani Pashi. Njena prva ljubav bila je moda, pa se od djetinstva željela njome i baviti, no srednja škola joj je zapravo otkrila put koji će joj obilježiti život – glazbu. Na početku svoje karijere nastupala je na manje poznatim festivalima koji joj nisu donijeli neke zapažene rezultate, no nastupom na nacionalnom finalu Albanije 2007. s pjesmom Qielli i plasmanom na visoko 2. mjesto počinje privlačiti pozoronost na svoje zanimljive vokalne mogućnosti. Godinu dana kasnije Juliana opet nastupa na Festival Kegnesu gdje s pjesmom Nje jete zauzima treće mjesto i time potvrđuje svoj kvalitet i karizmu. Treća sreća i ovogodišnje pojavljivanje na nacionalnom finalu donijelo joj je i priželjkivani uspjeh i odlazak u Oslo, na Eurosong. Juliana za sebe tvrdi da je razumno ambiciozna, a najveća želja joj je inostrana karijera. (Faruk Ajdinović)
Što kažu kladionice i koje šanse daju Albaniji?
bet365 – 80
Paddy Power – 40
Boylesports – 80
888sport – 40
It’s all about you
The things that I do
The rest of the world don’t understand me
You are all I dream
Everything that I need
Because when you are gone, I feel so empty
It’s all in the way you look at me
You’re driving me crazy
It’s all about you
All the things that I do
You are my life
Because you make it amazing.
Moje mišljenje
Nevjerojatno je na koji način Albanci pobjedničku pjesmu s nacionalnog izbora uspiju transformirati i pretvoriti ju u nešto potpuno bolje. Od 2008. godine naprosto iznenade – izaberu nešto i ne tako dobro na izboru, da bi poslije snimili novu verziju pjesme ili ju preveli na engleski jezik. Isti slučaj je i s ovogodišnjom pjesmom. Imam dojam kako je pobjedu na nacionalnom finalu Albanije odnijela skroz drukčija pjesma; prva verzija mi se i nije baš dopala. Najnovija, a ujedno i eurovizijska verzija, je pak odlična. Pjesma je vesela, upečatljiva, refren je snažan i posebno mi se sviđa vokal pjevačice. Ne sumnjam u odličan show kojeg će nam Juliana prirediti na sceni u Oslu i ovu pjesmu bih uvrstio u krug sigurnih finalista iz prve polufinalne večeri. Nisam siguran koliko daleko može Albanija u finalu Eurosonga, no ne bih izbacio mogućnost plasmana u TOP 10 po drugi put u poprilično kratkoj povijesti svog sudjelovanja na Eurosongu.
Cvjećko- Broj postova : 11296
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest:
Re: Albanija 2010. | Juliana Pasha - ''All About You''
Nakon prošle godine ova mi je odlična !
^.^ Swedish Hero- Broj postova : 9012
Kontinent Helia
Zemlja: Svérigeland
Obavijest: Sverige i mitt hjärta!
100x bolja od prošlogodišnje...
Cvjećko- Broj postova : 11296
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest:
Zadnje 2 godine Albanci su slalali neke djevojčice,sad su poslali pravu žensku i predobru pjesmu.
ZOP 10SIGURNO!!!
ZOP 10SIGURNO!!!
Ja mislim da će oni biti blizu ulaska u TOP10,pjesma mi se sviđa i baš je primjetna.
BRAVO Albanija,držim fige za Julianu!
BRAVO Albanija,držim fige za Julianu!
Similar topics
» Moldavija | Pasha Parfeny - "Lautar"
» Albanija 2015.
» ALBANIJA | Aurela Gaçe — „Feel The Passion“
» Albanija 2012. | Rona Nishliu - "Suus"
» Albanija | Herciana Matmuja - Zemërimi i një nate
» Albanija 2015.
» ALBANIJA | Aurela Gaçe — „Feel The Passion“
» Albanija 2012. | Rona Nishliu - "Suus"
» Albanija | Herciana Matmuja - Zemërimi i një nate