Eurosong 2011: diskusije, vjesti...
+25
Jasmin
Sammi
frozen
Marijo
ESC_21
strajker
Velvet
Duje
HaYrOLa
Leo
^.^ Swedish Hero
Cvjećko
Steffan
The Đole
Lunke
Tinchey
Pauly D
Goxy
Kruno
Ighor
ESCbigFan
Zagreb16
sandy
>>Been<<
Veronica
29 posters
EurosongForum.com :: EUROSONG :: Eurosong nostalgija :: Eurosong 2011. - Njemačka :: 2011. | Diskusije
Stranica 14 / 19.
Stranica 14 / 19. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Re: Eurosong 2011: diskusije, vjesti...
Kruno je napisao/la:Dragi Swedish Hero,1999. godine kad je Hrvatska imala najbolju pjesmu...BIH nama nije dala 12!
Goxy- Broj postova : 6382
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Ala koja drama oko 5 bodova... Malo jest' neobično, ali niko nije potpisao ugovor da doživotno snadbijeva zemlje sa 12 bodova... Jel' tako ?
A slažem sa Dejanom.. Realno, Hrvatskoj ove godine je sa onakvom pjesmom i onakvim nastupom bilo mjesto među zadnjima...
A slažem sa Dejanom.. Realno, Hrvatskoj ove godine je sa onakvom pjesmom i onakvim nastupom bilo mjesto među zadnjima...
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
Kruno je napisao/la:Dragi Swedish Hero,1999. godine kad je Hrvatska imala najbolju pjesmu...BIH nama nije dala 12!
Pa može dati 12, 10 i 8, i Hrvatska tada nije dala BiH 12, ali problem je u tome da naš žiri s namjerom daje manje bodove BiH, vjerovatno jer je od nekoga pokupio pare da glasa za Azerbaijan.
Koji to ''profesionalni'' žiri daje Azerbejđanu koji je onoliko falšao više bodove nego BiH ?
^.^ Swedish Hero- Broj postova : 9012
Kontinent Helia
Zemlja: Svérigeland
Obavijest: Sverige i mitt hjärta!
^.^ Swedish Hero je napisao/la:
Pa može dati 12, 10 i 8, i Hrvatska tada nije dala BiH 12, ali problem je u tome da naš žiri s namjerom daje manje bodove BiH, vjerovatno jer je od nekoga pokupio pare da glasa za Azerbaijan.
Koji to ''profesionalni'' žiri daje Azerbejđanu koji je onoliko falšao više bodove nego BiH ?
A,šta je Dino kao pjevao?
Pa isti taj 'profesionalni' žiri je glasao za Erica i stavio ga u vrh.
The Đole- Broj postova : 5600
Kontinent Helia
Zemlja: Republic of Djordje
Obavijest: Suck my cockiness.
Djole94 je napisao/la:Pa isti taj 'profesionalni' žiri je glasao za Erica i stavio ga u vrh.
Sramota!
Točno.. kako je Eric od FRA dobio 10 i od estonskog žirija..
i zašto nama Srbija daje 12 za Celebrate? kakav je to žiri lol
sandy- Broj postova : 3303
Kontinent Helia
Zemlja: Vennezia
Obavijest: ...
sandy je napisao/la:Točno.. kako je Eric od FRA dobio 10 i od estonskog žirija..
Ove godine je relativno najmanje susjedskog glasanja bilo kod ex SSSR-a,dok su bivše yug međusobno davale "top bodove" .
Da ne govorim o Skandinaviji
Koja je poenta tih PROFESIONALACA kad glasaju za gore od same publike?
The Đole- Broj postova : 5600
Kontinent Helia
Zemlja: Republic of Djordje
Obavijest: Suck my cockiness.
Aman ljudi.. Pa svaki žiri ima pravo da nezavisno donese odluku i daje prezentuje onako kako oni misle da treba.. To treba prihvatiti.. Mislim da se samo na Balkanu pravi toliki cirkus oko bodova na Eurosongu...
U jednakoj mjeri u kojoj žiri ima pravo da donese svoju odluku onako kako oni misle da je pošteno, u toj mjeri i ljudi, pa i šefovi delegacije imaju pravo da tu odluku smatraju ovakvom i onakvom, prihvate je, ospore je, prokomentiraju ili izvrgnu ruglu..
U jednakoj mjeri u kojoj žiri ima pravo da donese svoju odluku onako kako oni misle da je pošteno, u toj mjeri i ljudi, pa i šefovi delegacije imaju pravo da tu odluku smatraju ovakvom i onakvom, prihvate je, ospore je, prokomentiraju ili izvrgnu ruglu..
>>Been<<- moderator
Kruno je napisao/la:
Ove godine je relativno najmanje susjedskog glasanja bilo kod ex SSSR-a,dok su bivše yug međusobno davale "top bodove" .
Da ne govorim o Skandinaviji
mah, sve su to isti lopovi...
neke zemlje ni krive ni dužne izvise..
žiriji su za 0, ne znam što Ebu misli, izgleda da ne misle uopće..
nadam se da će Francuska odustati
Kontinent Helia
Definitivno najmanje bodova su djelili ex \Sovjeti.
ESCbigFan- Broj postova : 1992
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
ESCbigFan je napisao/la:Definitivno najmanje bodova su djelili ex \Sovjeti.
Ima ranije u ovoj temi moja mala statistika ioko toga.. Moram priznati da su impresivni ove godine...
Ali ne znam zbog čega tolika pobuna oko toga. Prihvatite činjenicu da će susjedskog i blokovskog glasanja uvijek biti. To je dio Eurosonga i tako ti je to. Uostalom, ne pamtim da je ikad pjesma pobjedila samo i isključivo zbog blokovskog glasnja. Kako je onda pobjedila Srbija ili Njemačka ?
>>Been<<- moderator
12 Armenia 12Azerbaijdžan 10Belarus 10Gruzija 10Russia
bodovi za Ukrajinu, i još 12 od Slovakia možda su se oni osjetili dijelom SSSR -a
btw Njemačkoj se "zalomio" Satelit, ja mislim da neće tako skoro pobijediti nitko sa Zapada,možda IT..
mada nije sve u pobjedi, Fra je bila zakinuta i prošle godine, ona koštica i kič iz Armenije je bila 7. a Jessy 12
bodovi za Ukrajinu, i još 12 od Slovakia možda su se oni osjetili dijelom SSSR -a
btw Njemačkoj se "zalomio" Satelit, ja mislim da neće tako skoro pobijediti nitko sa Zapada,možda IT..
mada nije sve u pobjedi, Fra je bila zakinuta i prošle godine, ona koštica i kič iz Armenije je bila 7. a Jessy 12
Kontinent Helia
Ja stvarno ne razumijem zašto se toliko čudite za Švedsku.
Ja sam čuo od mnogih ljudi da im je Švedska na prvo slušanje bila stvarno fenomenalna, a o koreografiji da i ne pričam.
I inače Švedska u zadnjih 5 godina uvijek bi od svojih susjeda dobivala najviše 7 bodova, skoro svaki put oko 3, 4, 5.
Ovo za sovjete se slažem da ove godine nisu toliko izmjenjivali, ali mi jesmo itekako samo što smo ove godine davali najviše Sloveniji na koju su mnogi i zaboravili, a ne Srbiji ili BiH.
Ja sam čuo od mnogih ljudi da im je Švedska na prvo slušanje bila stvarno fenomenalna, a o koreografiji da i ne pričam.
I inače Švedska u zadnjih 5 godina uvijek bi od svojih susjeda dobivala najviše 7 bodova, skoro svaki put oko 3, 4, 5.
Ovo za sovjete se slažem da ove godine nisu toliko izmjenjivali, ali mi jesmo itekako samo što smo ove godine davali najviše Sloveniji na koju su mnogi i zaboravili, a ne Srbiji ili BiH.
Kontinent Helia
Inače za Češku nije zezanje, i oni su to potvrdili...
A inače neko veče sam video i Kosovo na listi mogućih... bože petra...
Lihtenštajn valjda ove godine debitira a mogli bi i Kazakstanci valjda Armenija i Izrael su oni što će se možda povući... pa možda budemo videli i Liban... ajme Eurasia-Africavision još i Qatar da se prikljuci i svi sretni
Lihtenštajn valjda ove godine debitira a mogli bi i Kazakstanci valjda Armenija i Izrael su oni što će se možda povući... pa možda budemo videli i Liban... ajme Eurasia-Africavision još i Qatar da se prikljuci i svi sretni
strajker- Broj postova : 4564
Kontinent Helia
Zemlja: Equestria (ex. Aranna/NV)
Obavijest: I've got the cutest avatar.
strajker je napisao/la:Inače za Češku nije zezanje, i oni su to potvrdili...
Hahaha.. Daj.. Pa Kazahstan graniči sa Kinom, a putuje se 12 sati do tamo
>>Been<<- moderator
Stvarno ljudi za Erica ste preterali...sta vam bre tu nije jasno??? Ja sam prvi koji je rekao da ne podnosim njegovu pojavu, njegovu muziku i pogotovo ovu pesmu,ali trebamo biti realni. Vecina ju je cula prvi put u cetvrtak i od svih tih poskocica bila najubedljivija. Nastup efektan, moderan, brz ritam,dzuskanje sjajno, Eric lep i naravno da ce biti u samom vrhu, pa dajte ljudi i Sakis je sa nista boljom pesmom bio 3. Trebamo biti realni i sagledati sve kako jeste,a ne samo kako nase misljenje nalaze. Meni je on uzasan ali potpuno razumem zasto je bio ovako visoko plasiran.
I da sad sam uporedjivao pesme od prosle godine i ove, kao i organizaciju i moram priznati da je Oslo jezivannn...pesme nulaaaaaaa osim 2-3, voditelji ne zanimljivi i odbojni, bina kao da se nastupa 1995 bez led ekrana sa jeftinim svecicama...Nemci su donekle opravdali moja ocekivanja...pesme su mi bile dosta dobre u odnosu na dve katastrofalne godine (najgore od kad pratim ESC,a pratim od 2002),da li zbog toga sto sam se vratio starom dobrom formatu ne znati pesme pre pocetka (cuti kratak recap nakon odabira svih zemalja) ne znam ali izgleda da je upalilo.Bina odlicna,voditelji super,pogotovo Anke koja je car,a i ovo dvoje su bili ok.Bina dosta zanimljiva i miljama bolja od dzinovske i uzasne Moskve,i jadnog Osla...Publika sjajna ucestvuje u pesmama,skacu,vriste,tu su i zastavice ma sve super bre,kao u dobra stara vremena.Sad sto su se delegacije zalile na uslove (naplacivalo se sve i svasta,sami organizovali prevoz,sve je bilo skupo,dosta prostorija bez klime i da ne nabrajam) ali po prici delegacija ovaj ESC je bio dosta losiji u odnosu na predhodne,sto je zaista ne dopustivo za zemlju kakva je Nemacka...ali ok nama to nije bitno toliko,nama su bitnije pesme zar ne??? Rezultati su razocarali donekle,ali opet ne moze se svaciji ukusi zadovoljiti,a neciji verovatno jesu...
Ehhhhh tako je sve brzo proslo Jedva cekam 2012
I da sad sam uporedjivao pesme od prosle godine i ove, kao i organizaciju i moram priznati da je Oslo jezivannn...pesme nulaaaaaaa osim 2-3, voditelji ne zanimljivi i odbojni, bina kao da se nastupa 1995 bez led ekrana sa jeftinim svecicama...Nemci su donekle opravdali moja ocekivanja...pesme su mi bile dosta dobre u odnosu na dve katastrofalne godine (najgore od kad pratim ESC,a pratim od 2002),da li zbog toga sto sam se vratio starom dobrom formatu ne znati pesme pre pocetka (cuti kratak recap nakon odabira svih zemalja) ne znam ali izgleda da je upalilo.Bina odlicna,voditelji super,pogotovo Anke koja je car,a i ovo dvoje su bili ok.Bina dosta zanimljiva i miljama bolja od dzinovske i uzasne Moskve,i jadnog Osla...Publika sjajna ucestvuje u pesmama,skacu,vriste,tu su i zastavice ma sve super bre,kao u dobra stara vremena.Sad sto su se delegacije zalile na uslove (naplacivalo se sve i svasta,sami organizovali prevoz,sve je bilo skupo,dosta prostorija bez klime i da ne nabrajam) ali po prici delegacija ovaj ESC je bio dosta losiji u odnosu na predhodne,sto je zaista ne dopustivo za zemlju kakva je Nemacka...ali ok nama to nije bitno toliko,nama su bitnije pesme zar ne??? Rezultati su razocarali donekle,ali opet ne moze se svaciji ukusi zadovoljiti,a neciji verovatno jesu...
Ehhhhh tako je sve brzo proslo Jedva cekam 2012
Lunke- Broj postova : 9635
>>Been<< je napisao/la:
Hahaha.. Daj.. Pa Kazahstan graniči sa Kinom, a putuje se 12 sati do tamo
Pa granici se i sa Rusijom Ali kad mogu igrati evropsko prvenstvo u fudbalu,zasto ne bi mogli igrati evropsko prvenstvo pesama??? Kad su vec dopustili Azerima ne vidim problem sa Kazahstanom osim stvaranje jos jaceg bloka SSSR-a
GO KAZAHSTANNNNN BORATTTTTTTTTT predstavnik 2012 hahahahahahahahaha
Lunke- Broj postova : 9635
Lunke, u vezi Erica, mi govorimo o žiriju, ne bi on dospio na 3 mjesto da od njih nije dobivao bodove -.-
žiriji su tragi komični, ja mislim da oni umjesto da slušaju pjesme na probama, brbljaju međusobno, već ih vidim, u međuvremenu čuju da je netko razbio staklo i onda kažu Oh Sweden 10 points!
žiriji su tragi komični, ja mislim da oni umjesto da slušaju pjesme na probama, brbljaju međusobno, već ih vidim, u međuvremenu čuju da je netko razbio staklo i onda kažu Oh Sweden 10 points!
Kontinent Helia
Ja bih htio Maroko ponovno! Neka se sjever Afrike malo uključi oni imaju jako zanimljivu glazbu.
Tinchey- Broj postova : 11902
Kontinent Helia
Zemlja: Illumia
Obavijest: Your Soul
Tinchey je napisao/la:Ja bih htio Maroko ponovno! Neka se sjever Afrike malo uključi oni imaju jako zanimljivu glazbu.
od toga bi profitirala FRA, ali neće zbog Izraela..
Kontinent Helia
Ne, ne i ne ! Ja sam da na Eurosongu učestvuju samo europske ( i ako baš moraju, kavkaske tj. euroazijske zemlje ). Sve ostalo je čisto prenemaganje...
>>Been<<- moderator
>>Been<< je napisao/la:Ne, ne i ne ! Ja sam da na Eurosongu učestvuju samo europske ( i ako baš moraju, kavkaske tj. euroazijske zemlje ). Sve ostalo je čisto prenemaganje...
+1
Kontinent Helia
Pa Maroko je vec sudjelovao na esc bilo bi super da se vrate i Da Libanon dode na ESC a to ce se desit jedino ako Izrajel odustane
Marijo- Broj postova : 8840
Kontinent Helia
Zemlja: Silent Hill
Obavijest: Trkulja do pobjede
Stranica 14 / 19. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Similar topics
» Eurosong 2011: diskusije, vjesti...
» Eurosong 2011. - Prvo Polufinale
» Eurosong 2011: Vaš Scoreboard
» Eurosong 2011. - Finale
» Eurosong 2011. - Kladionice
» Eurosong 2011. - Prvo Polufinale
» Eurosong 2011: Vaš Scoreboard
» Eurosong 2011. - Finale
» Eurosong 2011. - Kladionice
EurosongForum.com :: EUROSONG :: Eurosong nostalgija :: Eurosong 2011. - Njemačka :: 2011. | Diskusije
Stranica 14 / 19.