"Evrovizijski Cirkus"
+14
Velvet
Veronica
HaYrOLa
Steffan
^.^ Swedish Hero
sandy
Ighor
Pauly D
Vinky
Misfit
>>Been<<
Leo
Tinchey
Lunke
18 posters
EurosongForum.com :: MREŽA :: Forum Graveyard :: Chat
Stranica 1 / 8.
Stranica 1 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
"Evrovizijski Cirkus"
[Only mods are allowed to see this image]
Evrovizijski Cirkus je muzicko takmicenje Helie,pomocu kog forumasi biraju najveci eurosong hit u periodu 2001-2010.
150 pesama,rasporedjeni u 10 kvalifikacionih grupa po 15,a njih 60 je nastavilo dalje takmicenje.
Oni ce voljom zreba biti rasporedjeni u 5 grupa sa po 12 pesama.a 6 iz svake grupe nastavlja dalje takmicenje tj obezbedjuje prolaz u polufinale i sansu da se bore za naslov najbolje.
Da se ne bi desavalo da neka grupa bude dosta jaca od pojedinih,sve pesme ce biti rasporedjene po sesirima,tako da ce jedna grupa brojiti 2 prvoplasirane pesme iz kvalifikacija,2 drugoplasirane,2 treceplasirane i sve tako dok grupa ne dobije 12 takmicara.
Nakon ¼ finalnih okrsaja slede 2 polufinalne veceri sa po 15 pesama,a najboljih 8 iz svake veceri odlazi u samu zavrsnicu,tacnije ulazi u finale Evrovizijskog Cirkusa,putem kojeg cemo dobiti omiljenu ESC pesmu na forumu.
Vecina forumasa je vec upoznata sa sistemom glasanja i konceptom samog show-a jer su nas upravo oni podrzavali svih ovih meseci koliko su i trajale kvalifikacione runde…oni ce se vec sami prepoznati i ja im ovom prilikom zahvaljujem.
Hayrola,Leo i Idonac je trojac koji je glasao na svim do sada odrzanim izdanjima i njima idu posebne zahvale [Only mods are allowed to see this image]
Naravno tu je i ostatak ekipe koje ne bi da imenujem,da nekog slucajno ne bi zaboravio,znaju oni ko su [Only mods are allowed to see this image]
Oni koji nisu bili bas vredni nadam se da ce krenuti sa glasanjem jer show ulazi u samu zavrsnicu.
[Only mods are allowed to see this image] Copenhagen 2001 nam je donelo 6 pesama u kvalifikacijama,ali ono sto je jako interesantno,nijedna od njih nije uspela izboriti plasman u najboljih 60.
Razlog tome su ili lose pesme,ili mladja publika koja ESC ne prati bas od “davnina”,vec skorijih godina,ili je razlog nesto trece??? Ne bitno…
Dakle sve pesme iz Kopenhagena su eliminisane,tako i Estonci koji su te godine trijumfovali…dakle ostajemo bez jednog ESC pobednika u nastavku takmicenja.
[Only mods are allowed to see this image]Talin 2002 8 pesama je uspelo izboriti ucesce u ovom show-u.Na zalost,epilog je identican predhodnom,gde jedna jedina pesma ne uspeva izboriti plasman u 60 najboljih.Letonka Marie koja je trijumfovala u Talinu,takodje se pridruzuje Estonskim kolegama Tanel Padar, Dave Benton & 2XL i napustaju dalje takmicenje…
Dakle u nastavku takmicenja bez Kopenhagena i Talina….
[Only mods are allowed to see this image]Riga 2003 11 pesama sa ovog evrosonga se takmicilo kroz ovaj show,ali za razliku od predhodna 2 ESC-a,ovde imamo ¼ finaliste.Ne bas u velikom broju ali osvajac titule Sertab uspeva izboriti kartu za dalji tok takmicenja,kao i Spanska devojka Bert.
Belgijska grupa Urban Trad,koji su osvojili srebnu medalju te godine kao i popularna Ruska grupa TATU zavrsavaju svoje ucesce.Takodje Norveska,Svedska,Hrvatska,Bosna i jos mnogi drugi nisu uspeli da se probiju u pregrst ESC hitova.
[Only mods are allowed to see this image]Istanbul 2004 Jedna vise pesma u odnosu na predhodnu godinu,dakle 12 njih predstavilo nam se tokom ovih kvalifikacija.Ovde je prolaznost bila dosta bolja u odnosu na predhodna 3 izdanja tako da cemo u ¼ finalima 5 pesama cuti sa ovog evrosonga.
Favoriti ovog takmicenja,pobednica Ruslana,srebrni Zeljko i bronzani Sakis uspesno su prebrodili prvu fazu takmicenja,sto nam moze staviti do znanja da je ovaj ESC pogodio ukus vecine publike,i da se ova trojka zasluzeno nasla na tim pozicijama ESC-a.
Eliminacija Turaka pomalo predstavlja iznendjanje,kao i Kiparske dive Lise, Spanca Ramona,Bosanske zvezde Deena…
Dalje uspevaju uci jos Svedjanka Lena Philiphson i Tose Proeski.
[Only mods are allowed to see this image]Kiev 2005 Iz ovog ESC-a cak 19 pesama smo imali priliku da slusamo u pocetnim rundama cirkusa.9 njih je nastavilo svoje putovanje,a sa 10 takmicara smo se oprostili.
Trio ovog ESC-a,Helena,Chiara i rumunski ulicari uspesno prelaze prvu prepreku,kao i Izraelka Shiri,No Name,Vanilla Ninja,Norveski rokeri Wig Wam,Madjarski debi Nox,kao i osvajacica 3 mesta od pozadi na ESC-u,Britanka Javine.
Ostali smo bez Letonaca,Moldavske bake,Borisa Novkovica,Martina Vucica,Kipranina Constandinosa i jos mnogih…
[Only mods are allowed to see this image]Atina 2006 Sa ovog ESC-a,bas kao i sa proslog culi smo 19 pesama u kvalifikacionim rundama,i ovog puta epilog je bio u korist ispadanja 10:9.
Iz Grcke prestonice culi su se mnogobrojni hitovi,ali osvajaci prvog mesta,Finska grupa Lordi,napustila je show vec na startu ovog takmicenja.Dakle dobili smo 3. ispalog pobednika ESC-a vec na startu kvalifikacija.
U narednu rundu su cvrstim koracima zgrazili Dima Bilan,Hari Mata Hari,Rumunski predstavnik Mihai,Svedjanka Carola,Tina Karolm,Ana Vissi,Elena Risteska,Severina,Holandjanke Treble.
Pored Lordi veliko iznenadjenje je i ne prolazak Kate Rayan,Norvezanke Christine,Andrea iz Jermenije,Tukske zvezde Sibel….
[Only mods are allowed to see this image] Helsinki 2007 Ovaj ESC za razliku od predhodna 2,donosi nam 1 ¼ finalistu manje iz isto 19 pesama,dakle njih 8.Pobdenica iz glavnog grada Finske,Marija Serifovic uspesno je prebrodila prvu prepreku,dok je srebna Verka pala vec na prvom stepeniku isto kao i bronzane Ruskinje,grupa Serebro.Kofere su jos spakovali i Bugari,Grk Sarbel,Karolina Goceva,Rumuni,Danski transvestit DQ…
Dosta favorita sa ovg ESC-a nije uspelo izboriti dalji plasman,ali zato su to ucinili Kenan,Kouldun,Natalia Barbu,Marija Sestic,zatim Slovenka Alenka Gotar,Spanska Boy grupa D’Nash,kao i pravi gubitnici ESC-a 2007 Kipar.
[Only mods are allowed to see this image]Beograd 2008 Iz predstonice Srbije,stize nam cak 21 evrovizijski hit,sto predstavlja rekord u prvoj rundi takmicenja.Prolaznost ove grupe,bila je poprilicno zadovoljavajuca,12 od 21,sasvim dobar ucinak.
Sa ovog ESC-a su u dalji tok takmicenja prosli cak prvih 7 pesama,sto dovoljno govori da su rezultati u beogradu bili dosta realni u odnosu na neke predhodne ESC-ove.
Dima,Ani,Kalomira,Sirusho,Maria,Jelena,Mor ve Otesi sigurno su prosli u nastavak takmicenja.Ovu harmoniju narusio je ne prolazak Azerbejdzanskog dua Elnura i Samira,ali je zato Boaz koji je bio 9 u BG-u,uspeo izboriti kartu za dalje takmicenje.Island i Svedska takodje uspevaju proci dalje,kao i dve zemlje koje su zavrsile svoj nastup vec u polufinalu Beograda,Svajcarska i San marino.
Moze se reci da je vecina favorita prosla,a kao najveca iznenadjenja mogu biti Azerbejdzan,Laka,Olta Boka i Vania Fernandez.
[Only mods are allowed to see this image]Moskva 2009 Najveci grad Evrope,ugostio nas je 2009 godine.Kvalitetom ovog ESC-a nismo bas bili odusevljeni,a cak 7 pesama manje naslo se u kvalifikacijama u odnosu na predhodnu godinu.medjutim iako je bilo samo 14 pesama,njih 8 je uspelo izboriti dalje takmicenje.I ovde su favoriti uglavnom prolazili dalje.
Norveski decak iz bajke,Islandska princeza,i Arzebejdzanski duo Arash i Aysel prolaze dalje.njima se pridruzuju i Hadise,Cukrov,Urban Simphony,Regina i Spansko razocarenje na ESC-u Soraya.
Za iznenadjenje se moze reci da je Sakis Rouvas,koji ne uspeva proci dalje,i tako je Dima Bilan ostao jedini koji ce imati 2 pesme u nastavku takmicenja.
Na prvoj prepreci su oboreni i Svetlana Loboda,Jade,Elena,Malena i Waldo’s People.
[Only mods are allowed to see this image]Oslo 2010 Poslednji odrzani eurosong u hladnom Oslu,doneo nam je cak 21 pesmu,sto zajedno sa beogradom predstavlja rekord u kvalifikacijama.Medjutim,prolaznost pesama sa poslednjeg ESC-a bila je fenomenalno losa.Tek 7 njih je uspelo izboriti plasman,dakle 1/3 je samo nastavila takmicenje.
Aktuelna pobednica Lena uspela je izboriti nastavak takmicenja kao i njene kolege koje su joj gledale u ledja,Turska grupa Manga.Bronzani Rumuni su se morali oprostiti sa nama,kao i cetvrtoplasirani Danci.Safura uspeva proci dalje kao i Francuz Jessy.
Dva debakla polufinala Hrvatska i Slovacka ipak uspevaju proci u narednu rundu Cirkusa i ovim bi zavrsili listu prolaznika.
Zbogom smo rekli Belgiji,Jermeniji,Grckoj,Kipru,Srbiji,Svedskoj,Moldaviji,Izraelu,Bosni,Islandu,Malti,
Norveskoj.
Sto se tice bilansa zemalja,najvise predstavnika u ¼ finalu ima ce Turska,cak njih 5.
Sledi je Grcka sa 4,i time je potvrdjeno pravilo da ove 2 zemlje redovno salju odlicne pesme na ESC.
Po 3 predstavnika ima ce i Ukrajna,Norveska,Bosna i Hercegovina,Svedska,Hrvatska i Spanija.
Sa po 2 predstavnika morace da se zadovolje Makedonija,Izrael,Srbija,Azerbejdzan, Rumunija,ne postojuca drzavna zajednica Srbije i Crne Gore,Island,Svajcarska i Rusija
A po jednog pulena u nastavku takmicenja ima ce Jermenija,Madjarska,Malta,Nemacka Gruzija,Moldavija,Ujedinjeno Kraljevstvo,Estonija,Francuska,Belorusija,San Marino, Kipar,Slovenija,Holandija i Slovacka.
Irska,Finska,Portugal,Letonija,Bugarska,Crna Gora,Litvanija,Danska,Poljska,Ceska, Albanija,Austrija,Belgija,Andora,Monako nece imati predstavnika u daljem toku takmicenja.
Lunke- Broj postova : 9635
Re: "Evrovizijski Cirkus"
Očito je da su novije pjesme svježije
Tinchey- Broj postova : 11902
Kontinent Helia
Zemlja: Illumia
Obavijest: Your Soul
Lunke svaka cast.
Leo- Broj postova : 20353
Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:
Leo je napisao/la:Lunke svaka cast.
Hvala leo...inace veceras cu da obavim zreb,samo imam jednu nedoumicu...da li da vam objavim ko nastupa sa kim u 1/4 finalima,ili da to ostane iznenadjenje kao sto ni do sad niste znali koja je pesma u kojoj grupi
Lunke je napisao/la:Leo je napisao/la:Lunke svaka cast.
Hvala leo...inace veceras cu da obavim zreb,samo imam jednu nedoumicu...da li da vam objavim ko nastupa sa kim u 1/4 finalima,ili da to ostane iznenadjenje kao sto ni do sad niste znali koja je pesma u kojoj grupi
nemoj da objavljujes odmah sve.Grupu po grupu,bar po meni.
Kontinent Helia
Obavijest:
Misfit- Broj postova : 4048
Kontinent Helia
Zemlja: Fabray (ex. Karloville)
Obavijest: HSC96 // Ça Plane Pour Moi
Jako mi je žao što nije prošla grčka pjesma iz 2001
[Only mods are allowed to see this link]
[Only mods are allowed to see this link]
Vinky- Broj postova : 1976
Kontinent Helia
Zemlja: EurovisionWorld
Obavijest:
Već sam napisao u temi Doline, obožavam ovo slušat i glasat. Svaka čast!
Jako mi se sviđa ovo!
Jako mi se sviđa ovo!
Ighor- Broj postova : 1444
Kontinent Helia
Zemlja: Idonia
Obavijest: Danza Kuduro!
Odrzan zreb...sutra startuje prva 1/4 finalna grupa!!!
Zreb za najvece muzicko takmicenje evropskih pesama,upravo je odrzan u prestonici Princeva.
60 takmicara raspodeljeni su u 5,1/4 finalnih grupa,a prvu grupu imacemo priliku videti vec sutra.
Park Princeva vrsi i poslednje pripreme pred pocetak novih runda,uzbudjenja i garantuje vam vrhunsku zabavu.
Recap pesama ce biti malo drugaciji,duzi i zanimljiviji,tako da ce gledaocima biti potpuno docarani nastupi izvodjaca sa ESC-a i pomoci im da donesu vazne odluke,tj rasporede poene.
Slobodno se moze reci da nema lakih grupa,jer sve pesme koje su prosle dalje,prosle su zahvaljujuci vama tako da je neizvesnost nikad veca.
Nadamo se da ce show biti veoma uspesan kao i do sada i da cemo uz vasu pomoc odabrati najbolju Evrovizijsku pesmu Helijskog kontinenta!!!!
"Evrovizijski Cirkus"...1st QF Group
Dobro vece Helio,dobro dosli na prvo ¼ finalno vece “Evrovizijskog cirkusa”.
Nalazimo se u prepunoj “Scofield Areni”,koja ce ugostiti sve runde do kraja.
Veceras krecemo u nove bitke,kroz koje ce samo najbolji uspeti da prodju.
Od 60 pesama koliko je ostalo mi biramo samo 30 polufinalista.
12 pesama ce pokusati izboriti nastup u ½ finalu,ali da to urade potrebni su im vasi glasovi.
Glasanje je ne promenjeno u odnosu na predhodne runde.Dakle glasa se bodovima 1-12 (bez 9 i 11),meni na pp.Rok za glasanje je 10-ak dana.
Izbor za najbolju Evrovizijsku pesmu foruma je poceo!!!
1.GRE 05
2.CRO 06
3.TUR 03
4.NED 06
5.ISR 05
6.SCG 05
7.MAC 04
8.SWE 08
9.ISR 08
10.BIH 07
11.SWE 06
12.UK 05
12 pesama ce pokusati izboriti nastup u ½ finalu,ali da to urade potrebni su im vasi glasovi.
Glasanje je ne promenjeno u odnosu na predhodne runde.Dakle glasa se bodovima 1-12 (bez 9 i 11),meni na pp.Rok za glasanje je 10-ak dana.
1.GRE 05
2.CRO 06
3.TUR 03
4.NED 06
5.ISR 05
6.SCG 05
7.MAC 04
8.SWE 08
9.ISR 08
10.BIH 07
11.SWE 06
12.UK 05
Daj ovo je preteško, krene pjesme i kažem "ovoj ide 12" i onda dođe iduća i tak opet i stalno
Misfit- Broj postova : 4048
Kontinent Helia
Zemlja: Fabray (ex. Karloville)
Obavijest: HSC96 // Ça Plane Pour Moi
Meni se cini da ce ovaj krug biti najslabiji po mom ukusu,Dve pesme su
Kontinent Helia
Obavijest:
Misfit je napisao/la:Daj ovo je preteško, krene pjesme i kažem "ovoj ide 12" i onda dođe iduća i tak opet i stalno
ahhahahahahhahahahahahhahahah
Lunke je napisao/la:"Evrovizijski Cirkus"...1st QF Group
1.GRE 05
2.CRO 06
3.TUR 03
4.NED 06
5.ISR 05
6.SCG 05
7.MAC 04
8.SWE 08
9.ISR 08
10.BIH 07
11.SWE 06
12.UK 05
Leo je napisao/la:Meni se cini da ce ovaj krug biti najslabiji po mom ukusu,Dve pesme su
Meni je ovaj krug jako dobar
Lunke je napisao/la:Leo je napisao/la:Meni se cini da ce ovaj krug biti najslabiji po mom ukusu,Dve pesme su
Meni je ovaj krug jako dobar
U ovoj fazi takmicenja nijedan krug ne moze da bude slab ali meni najbolje pesme esc-a a koje su prosle nisu u ovom krugu a najslabije od 60 koje su prosle su ovde.
Kontinent Helia
Obavijest:
Po meni bice najuzbudljivije u 4 grupi,gde apsolutno nemam predstavu kako da raspodelim glasove.
Druga runda mi je najslabija,a 1,3,5 solidno jake i zanimljive
Druga runda mi je najslabija,a 1,3,5 solidno jake i zanimljive
Glasao!
Jedva odlucio kome 10 kome 12. Obe su
Jedva odlucio kome 10 kome 12. Obe su
Kontinent Helia
Obavijest:
Ovo je PREEEEEEEEEETEŠKO !!!!
^.^ Swedish Hero- Broj postova : 9012
Kontinent Helia
Zemlja: Svérigeland
Obavijest: Sverige i mitt hjärta!
Glasao. Tri meni najdraže pjesme s Eurosonga u istom četvrtfinalu.
^.^ Swedish Hero- Broj postova : 9012
Kontinent Helia
Zemlja: Svérigeland
Obavijest: Sverige i mitt hjärta!
Za sada glasali:
-Dolina Princeva
-Alexandria
-Vennezia
-Fairyland
-Wonderland
-BBRNB
-Sverigeland
-Aquilonia
Stanje je dosta napeto...mogu reci da 2 pesme malo vise zaostaju,a da se samo jedna potpuno izdvojila od ostatka ekipe....3 pesme su od svakog forumasa dobile bar neki poen...razlika izmedju prvog i poslednjeg je 61 poen...
Ovo ce biti zanimljivije nego sto sam mislio Glasajte i daljeeeeeeeeeee
-Dolina Princeva
-Alexandria
-Vennezia
-Fairyland
-Wonderland
-BBRNB
-Sverigeland
-Aquilonia
Stanje je dosta napeto...mogu reci da 2 pesme malo vise zaostaju,a da se samo jedna potpuno izdvojila od ostatka ekipe....3 pesme su od svakog forumasa dobile bar neki poen...razlika izmedju prvog i poslednjeg je 61 poen...
Ovo ce biti zanimljivije nego sto sam mislio Glasajte i daljeeeeeeeeeee
Stranica 1 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
EurosongForum.com :: MREŽA :: Forum Graveyard :: Chat
Stranica 1 / 8.