Chat
+28
Nymeria
Vinky
Velvet
Misfit
Goxy
asteroid
Jasmin
^.^ Swedish Hero
Veronica
Mara
Pauly D
Kruno
VasilijeM.
Lunke
The Đole
frozen
>>Been<<
Duje
Tinchey
Cvjećko
HaYrOLa
Pantomimicar
Marijo
Casper
Leo
Lady Lidia
strajker
Bebi
32 posters
EurosongForum.com :: MREŽA :: Forum Graveyard :: Chat
Stranica 33 / 40.
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: Chat
Naravnocroato je napisao/la:trebaš sa stručnog stajališta mišljenje zašto su zapravo bitne lektire? .D
Zašto ne čitate tj. čitate knjige? Je li poslje morate pisat test, prikazat pismeno ili vas profesor pita?
Nymeria- Broj postova : 370
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Mi sa profesoricom raspravljamo o djelu, svako ima pravo da misli ovo ili ono, te aktivne ocijeni, na dugom času pita ove ostale a oni moraju imati pismeno napisan kratak sadržaj (ne više od pet rečenica) i kritiku djela(ili objašnjenje nekog dijela djela).
Eto to je otprilike kako je to kod nas. :-D
Eto to je otprilike kako je to kod nas. :-D
Guest- Gost
Neka mi se javi neko ko je aktivan na forum.hrt.
VasilijeM.- Broj postova : 1039
Kontinent Helia
Zemlja: Friday Republic (ex. Denmark of Peace)
Obavijest: BOW DOWN BITCHES!
Nymeria je napisao/la:E ljudi trebam pomoć <3
Za županijsko iz debate mi je teza "Obavezna lektira je opravdana", pa bih vas zamolila da mi kažete kak stoje stvari s lektirom u BiH i Srbiji? I općenito vaša mišljenja o lektiri
Evo ti mojih iskustava...
Kod nas ti je lektira obavezna od 5. razreda osnovne, čini mi se. Lista lektira je takva da su podjednako zastupljeni strani autori ( Tolstoj, Dostojevski, Bacon,Hemingway, Göethe itd. ) , kao i domaći ( tipa Selimović, Andrić, Kočić, Dučić...) . ( S tim da je određeni dio knjiga iz Hrvatske i Srbije, tipa "Dundo Maroje", "Nečista krv", "Pokondirena tikva", "Bakonja fra Brne", "U registraturi" i slično ).
E sad, u nekim školama profesori su skloni odmah na početku godine označiti knjige koje moraš pročitati za dva, odnosno za prolazak razreda. Kod nekih se tek na kraju sazna šta moraš pročitati da bi prošao predmet. Uglavnom, za 3,4 i 5 moraš pročitati sve knjige. Kod mene ( znači, IV. razred gimnazije), imamo, čini mi se, 17 knjiga u toku godine. Za svaku knjigu imamo po dvije sedmice za pročitati, napisati nešto slično eseju. Časovi lektire traju 90 minuta i sastoje se uglavnom od debata oko neke teze iz knjige.
>>Been<<- moderator
- Broj postova : 7012
>>Been<< je napisao/la:
Evo ti mojih iskustava...
Kod nas ti je lektira obavezna od 5. razreda osnovne, čini mi se. Lista lektira je takva da su podjednako zastupljeni strani autori ( Tolstoj, Dostojevski, Bacon,Hemingway, Göethe itd. ) , kao i domaći ( tipa Selimović, Andrić, Kočić, Dučić...) . ( S tim da je određeni dio knjiga iz Hrvatske i Srbije, tipa "Dundo Maroje", "Nečista krv", "Pokondirena tikva", "Bakonja fra Brne", "U registraturi" i slično ).
E sad, u nekim školama profesori su skloni odmah na početku godine označiti knjige koje moraš pročitati za dva, odnosno za prolazak razreda. Kod nekih se tek na kraju sazna šta moraš pročitati da bi prošao predmet. Uglavnom, za 3,4 i 5 moraš pročitati sve knjige. Kod mene ( znači, IV. razred gimnazije), imamo, čini mi se, 17 knjiga u toku godine. Za svaku knjigu imamo po dvije sedmice za pročitati, napisati nešto slično eseju. Časovi lektire traju 90 minuta i sastoje se uglavnom od debata oko neke teze iz knjige.
a daj ja u prvom srednje već imam 17
Duje- Broj postova : 3686
Kontinent Helia
Zemlja: Trau
Obavijest: HSC 93 | Iva Herceg | Mirage
[Only mods are allowed to see this link]
DRŽ, NE DAJ Voditeljica srpskog showa 'Ja imam talent' usred emisije uhvatila kolegu za 'muški ponos' (VIDEO)
DRŽ, NE DAJ Voditeljica srpskog showa 'Ja imam talent' usred emisije uhvatila kolegu za 'muški ponos' (VIDEO)
Pauly D- administrator
- Broj postova : 12128
Kontinent Helia
Zemlja: Alexandria
Obavijest:
Jasmine, to je neka ludaca iz Novog Sada
Mara- Broj postova : 2557
Kontinent Helia
Zemlja: Portanija
Obavijest: /
Mara je napisao/la:Jasmine, to je neka ludaca iz Novog Sada
joj al nije normalna umirao sam, umirao!
Jasmin- Broj postova : 5457
Marija ubicu te, ti ces morati da objasnjavas mojima zasto necu dati ni jedan ispit Kud mi dade sajt
Lunke- Broj postova : 9635
Duje je napisao/la:
a daj ja u prvom srednje već imam 17 [Only mods are allowed to see this image]
u trećeme ćeš kod andree imat 24 -.-
Vinky- Broj postova : 1976
Kontinent Helia
Zemlja: EurovisionWorld
Obavijest:
Lunke je napisao/la:Marija ubicu te, ti ces morati da objasnjavas mojima zasto necu dati ni jedan ispit Kud mi dade sajt
Ko, ja?! Ne, ne nisam ja kriva
Kontinent Helia
Ja imam pohane šnicele <3
Pauly D- administrator
- Broj postova : 12128
Kontinent Helia
Zemlja: Alexandria
Obavijest:
Ja cu sebi sad da pravim makarone
Kontinent Helia
Ja imam makarone i 50 din, treba preziveti tako
Kontinent Helia
Mara je napisao/la:Ja imam makarone i 50 din, treba preziveti tako
kad si sve pare potrosila na kokice
Jasmin- Broj postova : 5457
Najeo sam se, napio sam se, sad idem podrignuti i prebiti ženu !
>>Been<<- moderator
Maro, jel imaš sad tipa 5 minutica?
Tinchey- Broj postova : 11902
Kontinent Helia
Zemlja: Illumia
Obavijest: Your Soul
Mara je napisao/la:Imam.
Onda bih te molio da otvoriš hax sobu, da Been i ja možemo odigrati. Hvala.
Tinchey- Broj postova : 11902
Kontinent Helia
Zemlja: Illumia
Obavijest: Your Soul
Dok se građani sanjkaju po ulicama, vojska im u Splitu čisti snijeg, umjesto da zbrinu nas zarobljene seljake bez hrane i vode!
Izjava jednog građana.
Izjava jednog građana.
Kruno je napisao/la:Dok se građani sanjkaju po ulicama, vojska im u Splitu čisti snijeg, umjesto da zbrinu nas zarobljene seljake bez hrane i vode!
Izjava jednog građana.
Dobro, i...
Kod nas ekspanzija ljudi koji se snimaju kako u gaćama skaču po snijegu. Vojska i gorska služba na nogama, a omladina u gaćama i snježnim radostima. Šta ćeš
>>Been<<- moderator
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
EurosongForum.com :: MREŽA :: Forum Graveyard :: Chat
Stranica 33 / 40.