EurosongForum.com
Dobrodošli na forum hrvatske Eurosong destinacije!

Da biste u potpunosti iskoristili sve što nudi naš forum, molimo prijavite se ako ste već član ili se pridružite našoj zajednici, ukoliko to još niste.

Dolina Prinčeva

Stranica 39 / 40. Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 25.02.12 2:26

"Vožnja"
(Drive) USADolina Prinčeva - Page 39 Drivef


Ako vas zanima uzbudljiva trka automobilima, koja ipak nije sasvim nerealna kako to akcioni filmovi danas obično "maštaju", onda će vam siguran sam ovaj nezavisni triler sigurno biti zanimljiv. U njemu pratimo profesionalnog vozača (Rajan Gosling) koji danju radi u automehaničarskoj radnji, a noću razvozi kriminalce, dilere i pljačkaše, brzim kolima ih štiteći od murije i konkurencije. Ubrzo upoznaje svoju lepu komšinicu i njenog sina. Zbližavaju se samo nekoliko dana pre nego što će njen suprug, otac dečaka, izaći iz zatvora.Ubrzo naš vozač pristaje da vozi momka na njegovoj novoj pljački i naravno ništa ne ie po planu…
Pored besmisleno skladnog glumačkog para (Rajan Gosling i Keri Maligen) reditelj Nicolas Vinding Rejfn nam daje još mnogo toga. Fenomenalnu režiju, estetski maksimalno upeglane scene, izvlačenje maksimuma iz sporednih glumaca, stravičnu brutalnost i nasilje kakvo nismo videli na velikom platnu još od Skorsezeovog Departed-a. Film koji me je sasvim prijatno iznenadio, jer kad sam video naziv odma sam pomislio na američke transportere, gas do daske, i ostale američke komercijalne filmove. Goslingu je ova uloga savršeno legla, tako da je uz odličnu priču i režiju film ispraćem odličnom glumom. Sve pohvale!
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 25.02.12 2:36

Sutra na festivalu!!!
Dolina Prinčeva - Page 39 Thesecretintheireyes02Dolina Prinčeva - Page 39 Contagionm
Ne propustite!!!

Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by >>Been<< on 25.02.12 3:11

Yunga neću sigurno gledati. Njegova filozofija je meni izopačena totalno, a mogu misliti na šta li film liči. Ovaj sa Gosslingom vjerovatno hoću. Smile

Mačak u čizmama gledam tek kad dođe sinhronizacija jer mi engleski obično ne bude smiješan.


Svaki varalica na Sudnjem danu će imati zastavu koja će biti podignuta sukladno obimu njegove pronevjere.
>>Been<<
>>Been<<
moderator

Broj postova : 7012

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Goxy on 25.02.12 9:06

>>Been<< je napisao/la:

Mačak u čizmama gledam tek kad dođe sinhronizacija jer mi engleski obično ne bude smiješan.

Ja sam ga pogledao u kinu i nije loš Smile
Goxy
Goxy

Broj postova : 6382

Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 25.02.12 15:07

Važno obaveštenje!!!Filmovi najavljeni za danas, argentinska "Tajna u njenim očima" i američka "Zaraza", usled nepredvidjenih okolnosti, danas neće biti emitovani na Dolina film festivalu. "Secret in their eyes", moći ćete da pogledate sutra, 26.02.2012, dok je "Contagion", prebačen za ponedeljak, 27.02.2012.


Hvala na razumevanju, uprava DFF-a!!! Prinčevi
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 26.02.12 18:21

Stigla argentinska tajna!!!Novi festivalski dan je pred nama, a danas nas očekuju tri festivalske premijere kao i dugo očekivani koncert Adel, koji će imati večeras u Parku Prinčeva. Prvi film koji nam se danas predstavlja jeste argentinsko ostvarenje Huana Hose Kampanela, „Tajna u njihovim očima“ ili originalni naziv (El secreto de sus ojos). Na premijeru su stigli pored već spomenutog režisera Kampanele, glavni akteri Soledad Vilamil, Rikardo Darin, ali i odlični Havijer Godino koji je tumačio lik Isidora Gomeša. U veoma prijatnoj atmosveri prošlo je njihovo predstavljenje, a prema rečima kritičara, ovo bi trebalo biti najbolje argentinsko ostvarenje u istoriji filma!
Soledad Vilamil


Dolina Prinčeva - Page 39 47869284Rikardo Darin


Dolina Prinčeva - Page 39 40866487


Havijer Godino


Dolina Prinčeva - Page 39 19665333


Soledad i Rikardo


Dolina Prinčeva - Page 39 67795244


Dolina Prinčeva - Page 39 99579007


Dolina Prinčeva - Page 39 71653434Rikardo i reditelj Kampanel


Dolina Prinčeva - Page 39 41402966Akteri filma "Tajna u njihovim očima"


Dolina Prinčeva - Page 39 86008490


Dolina Prinčeva - Page 39 94492596


Dolina Prinčeva - Page 39 41075604


Dolina Prinčeva - Page 39 15006557


Dolina Prinčeva - Page 39 30463694
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 26.02.12 18:26

"Tajna u njihovim očima"
(El secreto de sus ojos) ARGDolina Prinčeva - Page 39 Thesecretintheireyes


Tajna u njihovim očima, na zgodan način apstrahuje suprotstavljenost pojedinca obezličenom političkom sistemu, kombinujući triler i ljubavni film. Detektiv Esposito se upravo penzionisao nakon radnog veka provedenog u krivičnom sudu. Da ispuni slobodno vreme odlučuje da napiše roman zasnovan na istinitoj priči kojoj je bio svedok i u kojoj je igrao glavnu ulogu. Roman koji piše priča o ubistvu koje se odigralo u Buenos Airesu 1973. godine i o istrazi da se nađe počinilac. Ali kada jednom otvori vrata prošlosti, Esposito će shvatiti da je nemoguće da ih ponovo zatvori. A, iznad svega, iako veruje da priča govori isključivo o prošlosti, njegova istraga baciće surovo svetlo na njegov današnji život, primoravajući ga da se suoči sa dilemom u pogledu ljubavi koja mu je predugo bila opsesija. Rekonstruisanje prošlosti navešće ga da razmisli o sopstvenim osećanjima, ponašanju i odlukama. Pronalaženje istine neće biti književni cilj, već ključ koji će mu omogućiti da otvori vrata ostatka svog života.

Veliki vremenski raspon u kojem se priča odvija (od 1974. do 2000), te stalne skokove iz sadašnjosti u prošlost, Kampanela (reditelj) rešava neprestanim izvlačenjem paralele između ljubavne i krimi priče. Kao što sam naziv filma kaže, to se pre svega čini preko detalja, odnosno pojedinih motiva koje Kampanela gaji tokom filma - pogledi u kontekstu istrage (fotografije pokojne Lilijane Coloto, glavni su dokazni material u Espositovoj istrazi) i pogledi koje godinama razmenjuju Esposito i njegova nadređena, šefica odeljenja, Irene. Reditelj, tokom filma, krimi priču pretvara u ljubavnu uspostavljajući Lilijaninog supruga kao uzor večne ljubavi za Esposita, dok se ljubavna priča između Esposita i Irene odvija gotovo na birokratskom jeziku, uslovljavana obrtima u istrazi. Kampanela insistira na dramatici koja potiče od činjenice da Esposito nije u stanju da, mimo ljubavi koju Lilijanin muž postojano gaji 25 godina, uoči i kanališe ljubav prema Ireni.


Međutim, pojedinosti, poput lika Espositovog pomoćnika Sandovala i glumačka kreacija šarmantnog Ricarda Darina, Tajnu u njihovim očima čini sasvim dobrim filmom na tragu patoloških ljubavnih priča za kojima su po hladnim mestima nešto uspešnije i sa više koncentracije tragali američki noar filmovi.
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 26.02.12 20:57

Rediteljski prvenac Danila Šerbedžije!!!
Na redu je da pogledamo i treći film iz iz EX-Yu kategorije. Nakon „Cirkus Kolumbie“ i „Neke druge priče“, na red je došao i prvenac Danila Šerbedžije pod nazivom „72 dana“. Na premijeri u Parku Prinčeva, osim članova ekipe Rade Serbedžija, Diklić, Danilo... našli su se i najpoznatiji glumački par Andjelina Džoli i Bred Pit, prijatelji familije Šerbedžija. S’obzirom da je Danilo sin poznatog glumca, mnogo je olakšala posao, činjenicom da je u filmu okipo velika glumačka imena. Očekivanja su solidna i veruju da film može doći do nagrade na trećem Dolina film festivalu. Videćemo....Dolina Prinčeva - Page 39 72963298Dolina Prinčeva - Page 39 32070909
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 26.02.12 21:01

Sedamdeset i dva dana CRODolina Prinčeva - Page 39 72danaAmerička penzija dede Đurađa, koju prima njegova udovica Neđa, glavni je izvor prihoda ličke porodice Paripović. Pošto Neđa umre i njihova egzistencija bude ozbiljno ugrožena, glava porodice - Mane, zajedno sa sinom Todorom i bratom Jojom smišlja "interesantan" plan: zameniti babu. Mane je odlučan da sprovede svoj naum u delo, pa makar morao da skloni s puta radoznalog komšiju Milu, nezainteresovanog lokalnog policajca, pijanog poštara, čak i članove vlastite porodice. Ovom idejom oduševljeni su svi osim Branka, Jojinog sina, kome je jedina želja da s devojkom Ličom pobegne što dalje od svih. Ali, on ima još jedan problem. Pronašli su ga kamatari zbog kojih se i krio u ovom „tmurnom“ mestu.

Filmski prvenac Danila Šerbedžije, pokazao se kao veoma interesantan filmski poduhvat.
Podstaknut anegdotom koju je čuo u mariborskoj kasarni pre dve decenije, kada mu je jedan vojnik rekao da njegova porodica ne radi ništa drugo osim što brine da im baba što duže živi, jer dobija američku penziju, Danilo Šerbedžija napisao je scenario za film u kome kroz crni humor predočava specifičan lički mentalitet. Ne treba napomenuti fenomenalnu Radetovu izvedbu, a tu su još Diklić i Mira Banjac, koji su upotpunili ovo ostvarenje. Veoma interesantno filmsko ostvarenje, koje se gleda sa uživanjem i opuštencijom.
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 26.02.12 23:23

Lagodan italijanski život!!!

Večerašnji program, bar što se filma tiče, zatvara italijansko ostvarenje „Lagodan život“ (La vita facile), slavnog reditelja Lucia Pelegrinia. On je u svom filmu okupio velika imena italijanske kinematografije, pa je glavne uloge podelio Pjerfrančesku Favinu, Stefanu Akorsiu, Vitoriji Pućini i Kamili Filipi. Svi oni došli su večeras na premijeru filma, a kao najveća zvezda večeras, pominje se Adel, koja će nakon italijanskog ostvarenja zapevati u Parku prinčeva.
Prva stiže Kamila Filipi, mlada italijanska glumica koja je imala zapaženu ulogu. U zanimljivom i opuštenom autfitu Kamila je pozirala pred brojnim aparatima.


Dolina Prinčeva - Page 39 21427299


Dolina Prinčeva - Page 39 54928155


Dolina Prinčeva - Page 39 92216105


A evo i njega, slavni Pjerfrančesko Favino, jedan od glavnih glumaca u filmu. Elegantan kao i uvek Favino je šarmirao većinu žena koje se okupilo ispred kodaka.


Dolina Prinčeva - Page 39 10673221


Dolina Prinčeva - Page 39 82185806


Dolina Prinčeva - Page 39 37220988Stiže i reditelj filma, Lucio Pelegrini, koji puno očekuje od svog novog filma večeras.


Dolina Prinčeva - Page 39 73132700Još jedna italijanska zvezda, Stefano Akorsi, stiže nam na premijeru. Njegov izgled mnogi su prokomentarisali tipičan italijanski. Što jes jes.


Dolina Prinčeva - Page 39 78494155


Dolina Prinčeva - Page 39 16233276


Dolina Prinčeva - Page 39 64322653A evo i nama i naše Adel. Nakon što je pokupila sve moguće gremije, Adel je stigla na naš filmski festival gde će nakon odgledanog filma održati koncert. Lepa crna elegantna haljina ovog puta za nju.


Dolina Prinčeva - Page 39 15506954


Dolina Prinčeva - Page 39 54148261


Dolina Prinčeva - Page 39 62083863I kao što bi mnogi rekli, najsladje za kraj. Stiže i Vitoria Pućini, slavna italijanska glumica, koja je prošle godine vodina filmski festival u Veneciji. Šarmantna, lep, zgodna, mamila je uzdahe svih prisutnih ova lepa starleta.


Dolina Prinčeva - Page 39 21827702


Dolina Prinčeva - Page 39 49957901


Dolina Prinčeva - Page 39 27493937


Dolina Prinčeva - Page 39 89893519Evo i nekih zajedničkih slika od naših večerašnjih zvezda.

Dolina Prinčeva - Page 39 11377058


Dolina Prinčeva - Page 39 28704067


Dolina Prinčeva - Page 39 39902013


Dolina Prinčeva - Page 39 29454440
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 26.02.12 23:33

"Lagodan život"
(La Vita Facile) ITADolina Prinčeva - Page 39 Lavitafacile


Mario je uspešan 40-godišnji hirurg koji radi u skupoj privatnoj klinici. On je spreman napustiti Rim i svoju supruga na neko vreme, kako bi se sklonio od italijanske vlasti budući da je učestvovao u brojnim lekarskim prevarama i korupciji. Mario se pridružuje svom starom prijatelju Luki u Africi. Takodje lekar, Luca je napustio Italiju devet godina ranije započinje rad u bolnici u kenijskoj pustinji za humanitarnu pomoć organizacije "U Italiji za Afriku". Mario nije mogao da se navikne na uslove koje je imao u Keniji, ali iz pravnih razloga nije smeo da se vrati u Italiju. Dolazak marijeve žene u Afriku, doneće nam mnoge sukobe, ali ćemo i flešbekom saznati šta se to u prošlosti dešavalo izmedju Lunke-nje-Marija.
Film je po meni pravo osveženje. Neobična italijanska komedija koja se odvija na crnom kontinentu. Prijateljstvo-ljubav-pare, problemi su svakodnevnog života. Pelegrini nam je na lep i jednostavan način dočaro problem svakodnevnice. Opuštajuć i zanimljiv film.
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 27.02.12 0:54

Sjajna Adel u Prince Scofield Hall-u


Dolina Prinčeva - Page 39 Adeleituneslondon2


Pred oko 4 000 gledalaca, Adel je održala spektakularan koncert u Prince Scofield Hall-u. U veoma intimnoj i prelepoj atmosveri redjali su se hitovi poput Hometown, Do you remember, Turning tables, Set fire to do rain i još mnogim hitovima, da bi za kraj nastupa ostavila dva svoja najveća hita Rolling in the deep i Someone like you.

Adel je kao lokaciju namerno izabrala ovako mesto, jer je htela što intimniju atmosveru. Ipak mnogi koji su žarko želeli da prisustvuju njenom koncertu nisu uspeli da dodju do karata, ali im je Adel obećala da će već narednom prilikom kad bude posetila našu zemlju organizovati masovniju svirku.

Adel već sutra napušta našu zemlju, a mi joj se zahvaljujemo što je prisustvovala trećem Dolina film festivalu i što je pevala samo za nas!!!
HVALA ADEL!!!


Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 27.02.12 0:58

Sutra na Dolina Film Festivalu!!
Dolina Prinčeva - Page 39 Theillusionist


Dolina Prinčeva - Page 39 Separation


Dolina Prinčeva - Page 39 ContagionmLunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 27.02.12 21:26

Razvod na iranski način!!!Iranski razvod, danas će imati premijeru u kodak teatru na trećem Dolina film festivalu. Asgar Farhadi reditelj filma, zajedno sa svojom glumačkom ekipom Lejlom Hatami, Sareh Bajat, omalenom Sarinom Farhadi i Babakom Karimiem doputovali su u Park Prinčeva kako bi nam predstavili svoje ostvarenje. Oni su zajedno došli na crveni tepih u tradicionalnim iranskim nošnjama, čime su bili jedinstveni i drugačiji nego na ostalim premijerama. Očekivanja filma su jako velika, i mnogi ga smatraju kao jednog od najvećih favorita da se dokopa zlatnog orla. Da li će to zaista i biti videćemo nakon premijernih utisaka.
Sarina Farhadi


Dolina Prinčeva - Page 39 60550012


Dolina Prinčeva - Page 39 74275144
Asgar Farhadi


Dolina Prinčeva - Page 39 73115787Sareh Bajat


Dolina Prinčeva - Page 39 11577641


Dolina Prinčeva - Page 39 60575735


Dolina Prinčeva - Page 39 50029908Lejla Hatami


Dolina Prinčeva - Page 39 51239551


Dolina Prinčeva - Page 39 22521991


Dolina Prinčeva - Page 39 10485900


Dolina Prinčeva - Page 39 89644032
Ekipa filma


Dolina Prinčeva - Page 39 85381301


Dolina Prinčeva - Page 39 82328428


Dolina Prinčeva - Page 39 92878697


Dolina Prinčeva - Page 39 28528778
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 27.02.12 21:46

"Razvod"
(A Separation) IRNDolina Prinčeva - Page 39 AseparationFilm razvod se kroz problem položaja žena i šerijatskog prava dotiče verskog konzervativizma u Iranu. Tema ovog urbanog ostvarenja jeste razvod a njegov uzrok razmimoilaženje supružnika zbog dileme da li ostati u Iranu ili ga napustiti. Iz tog ugla, reditelj dočarava jedno recesivno prema svojim gradjanima koji mu se podčinjavaju za rad straha od božijega. Glavni junaci će nakon privremenog razdvajanja kulminirati nesrećnim dogadjajima u koji su upleteni Nader (glavni lik), negova ćerka i negovateljica koja je čuvala njegovog bolesnog oca. Nader biva brzo uvučen u mrezu laži, manipulacije i sukoba javnosti, i potpuno menja svoju sliku kod njegove devojčice.
Apolitički scenario, dramtičnost radnje i izbegavanje klasične crno bele pobedel likova na agoniste i protagoniste, ovoj drami je dala dozu univerzalnosti što je u potpunosti izdvaja nad ostalim pričama.
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 27.02.12 22:25

Park Prinčeva "zaražen"Film „Zaraza“, reditelja Stivena Sodeberga, premijerno je prikazana na Dolina film festivalu. Puno se pričalo o ovom filmu, pojedini su ga „ispljuvali“ govorivši da je ovakva priča vidjena već dosta puta, dok drugi kažu da se film u potpunosti razlikuje od ostalih priča sa virusnim infekcijama. Kako god, uz Soderberga, na festival će doći i Met Dejmon, Lorens Fisburn, Gvinet Paltro, ali uz njih biće tu i Dženifer Ehl. Džudi Low i Kejt Vinslet na žalost nisu stigli u našu prestonicu ali to svakako neće umanjiti utisak o američkoj zarazi.Dženifer Ehl


Dolina Prinčeva - Page 39 69485327


Dolina Prinčeva - Page 39 15882389Lorens Fisburn


Dolina Prinčeva - Page 39 53175342


Dolina Prinčeva - Page 39 60210583
Stiven Sodeberg sa lepšom polovinom


Dolina Prinčeva - Page 39 94001913


Dolina Prinčeva - Page 39 46280231


Dolina Prinčeva - Page 39 49398444Met Dejmon sa suprugom


Dolina Prinčeva - Page 39 34408377


Dolina Prinčeva - Page 39 86297745


Dolina Prinčeva - Page 39 68523618


Dolina Prinčeva - Page 39 71165237
Zvezda večeri, Gvinet Paltro


Dolina Prinčeva - Page 39 99148916


Dolina Prinčeva - Page 39 16894027


Dolina Prinčeva - Page 39 74991025


Dolina Prinčeva - Page 39 53937673Akteri filma „Contagion“


Dolina Prinčeva - Page 39 16153663


Dolina Prinčeva - Page 39 34729568


Dolina Prinčeva - Page 39 59766529


Dolina Prinčeva - Page 39 47527874
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 27.02.12 22:29

"Zaraza"
(Contagion) USADolina Prinčeva - Page 39 ContagionvGlobalna epidemija odnosno pandemija visokozarazne bolesti koja se prenosi dodirom. Više paralelnih priča od individualnih do opštih, stvara zanimljiv edukativni mozaik sa mnoštvo detalja, a to dokazuje da je reditelj insistirao na autentičnosti. Film „Zaraza“ prati priču o brzom napredovanju smrtonosnog virusa, koji ubija za jedan dan. Kako se epidemija širi, medicinska zajednica u celom svetu pokušava da pronađe lek i nastalu paniku drži pod kontrolom. A panika se širi brže nego sam virus. U isto vreme, obični ljudi se trude da prežive u društvu koje se raspada.

Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 28.02.12 1:02

Nemi animirani film "iluzionista"Večerašnji festivalski dan zatvara animirano ostvarenje Silviana Kometa, „Iluzionista“. Ne znam koliko ste bili u prilici ranije da gledate neme animirane filmove, ali to je svakako nešto novo za ovo doba. Film nije tražio puno glumaca, sobzirom da se u filmu progovori svega 2-3 rečenice, tako da je sastav večerašnje ekipe činio upravo Silvian Komet koji je na veliko zadovoljstvo došao na naš festival. Ovo je jedan umetnički film, prikazan u nacrtnom izdanju i svakako odskače mnogo od ostalih. Da li će ovo biti dovoljno da se osvoji zlatni orao ili ne, videćemo već u nedelju, a sad uživajte u premijeri iluzioniste.Reditelj filma Silvian KometDolina Prinčeva - Page 39 Illusionisths16061004


Dolina Prinčeva - Page 39 Ffchomet


Dolina Prinčeva - Page 39 Illusionistlp16061011
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 28.02.12 1:09

"Iluzionista"
(The Illusionist) GBR
-FRADolina Prinčeva - Page 39 Theilusionist


Radnja filma je smeštena u pedesete godine prošlog veka. Glavni lik je stariji čovek, francuski iluzionista, odnosno mađioničar, koji ostaje bez posla, sam na ovom svetu, i niko ne želi da ga zaposli. On kreće trbuhom za kruhom, i otputuje u Škotsku, u maleno mesto na obali, gde slave pojavu električne sijalice, i tu sreće jednu siromašnu devojku koja radi kao čistačica u pabu. I tako, oni krenu da se socijalizuju, on njoj kupi neke cipelice, ona mu ispegla košulje, i kad je došlo vreme da on zapali dalje, ona pođe sa njim i zapute se tako njih troje (i zeka iz šešira koji stalno pokušava da pobegne) u veliki grad i krenu da žive zajedno, deleći istu sudbinu. Sve dok jednog dana on nije otišao, ostavljajući joj koverat sa porukom „Magicians don’t exist”.
Film je odlična kritika društva, super je prikazano kako stari vid zabave zamenjuju neki novi, recimo, Iluzionistu su otpustili zbog nekog rok benda jer nije imao dovoljno publike. Vidi se okrutnost društva prema stvarima koje odumiru, koje više nisu potrebne. Film je zaista prepun simbolike, jednostavno kada bih krenuo da pišem o svim simboličnim elementima u filmu, to ne bi stalo ni na 3 recenzije. I crtež je fantastičan takođe, prosto da poželite da se prošetate tim ulicama. Nisam se do sad često susretao sa nemim animiranim filmovima i mogu reći da je ovo pravo osveženje u svetu animacije.
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 28.02.12 1:52

Sutra na DFF-u
Dolina Prinčeva - Page 39 MidnightinparisoDolina Prinčeva - Page 39 Ukintimequad
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by frozen on 28.02.12 14:03

ja gledao zarazu u kinu i ne preporučam Very Happy bio je meni i kolegicama vikend uništen Very Happy
frozen
frozen

Broj postova : 10692

Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Mara on 28.02.12 17:27

croato je napisao/la:ja gledao zarazu u kinu i ne preporučam Very Happy bio je meni i kolegicama vikend uništen Very Happy

Zasto? Ja bih to bas pogledala Very Happy
Mara
Mara

Broj postova : 2557

Kontinent Helia
Zemlja: Portanija
Obavijest: /

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 28.02.12 18:51

"Ponoć u Parizu" Vudija Alena
9. festivalski dan započinjemo ni manje ni više nego filmom Vudija Alena, „Ponoć u Parizu“. U novom ostvarenju ovog slavnog režisera nalaze se i velika glumačka imena kao što su Oven Vilson koji tumači glavnu ulogu, zatim Rejčel Mekadams, Majkl Šin, Adrien Brodi, Lea Sejdou... Svi oni imali su raskošnu promociju ispred prepunog kodaka, a mnogi su na nestrpljenjem očekivali da vide novo remek delo.Lea Sejdou i Adrien Brodi zajedno su, ruku pod ruku, došli u Park Prinčeva. On klasično u odelu sa leptip mašnom a Lea u rozoj haljinici. Lepi i šarmantni, nema šta.


Dolina Prinčeva - Page 39 33477980


Dolina Prinčeva - Page 39 11155479


Dolina Prinčeva - Page 39 59890644Reditelj filma, Vudi Alen, ne voli preterano ova slikanja i glamur, ali je ipak morao da bude na promociji svog novog ostvarenja.


Dolina Prinčeva - Page 39 25260210Oven Vilson, šarmantni plavušan, koji tumači glavnu ulogu, oduševio je sve prisutne. I dok su svi okupljeni slikali njega, on je uzeo svoj mobilni telefon i pravio fotke sa publikom. Lep potez Vilsona.


Dolina Prinčeva - Page 39 82387860A Rejčel Mekadams i Majkl Šin, zajedno su se pojavili na premijeri. Ona u interesantnoj kreaciji Ante Kurtovića, a on u Armanijevom odelu.


Dolina Prinčeva - Page 39 23157014


Dolina Prinčeva - Page 39 39537450


Dolina Prinčeva - Page 39 34981058


Dolina Prinčeva - Page 39 26032434Zajedničke slike aktera filma „Ponoć u Parizu“


Dolina Prinčeva - Page 39 93257765


Dolina Prinčeva - Page 39 53982691


Dolina Prinčeva - Page 39 11515159


Dolina Prinčeva - Page 39 60870597


Dolina Prinčeva - Page 39 98702220


Dolina Prinčeva - Page 39 21553662


Dolina Prinčeva - Page 39 42813265


Dolina Prinčeva - Page 39 14154074


Dolina Prinčeva - Page 39 97680008


Dolina Prinčeva - Page 39 71629908
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 28.02.12 19:07

"Ponoć u Parizu"
(Midnight in Paris) USADolina Prinčeva - Page 39 Midnightinparise


Vudi Alen nam ovog puta prilazi sa fantastične i magične strane pričom o holivudskom scenaristi koji sa svojom verenicom dolazi u Pariz na kraći odmor i shvata da ono što mu život pruža nije dovoljno. Opčinen magijom Pariza, lutajući u potrazi za inspiracijom, ubrzo shvata da je zalutao u umetničku četvrt Pariza u 1920. Ubrzo upoznaje Ficdžeralda i njegovu ženu, Hemingveja, T.S. Eliota ALI I Dalija i Bunjuela… Postavljajući sebi pitanje koje muči sve nas, da li smo se rodili u pogrešnom vremenu, on nastavlja dalje u nepoznato…
Ovo ostvarenje, po svim subjektivnim željama i objektivnim knjiškim definicijama filmske umetnosti sadrži sve što bi jedan žanr romanse, avanture, istorijskog filma, komedije trebalo da sadrži. Njegova žanrovska neodrećenost je tako spontano i prirodno upakovana, tipično za reditelja kakav je Alen. Stvarno je odlično gledati kako Vudi Alen iz Ovena Vilsona izvlači maksimum, a posle odgledanog ovog filma poželećete da ste umetnik, ili makar da se odate porocima i ukoliko se ukaže prilika ženama.
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Lunke on 28.02.12 19:30

Stižu Džastin i Amanda!!!
Na red je došao i jedan neobičan festivalski film, iz prostog razloga što se ovakve priče prave isključivo za profit od filma. No reditelj Endrju Nikol ipak je uspeo da udje u takmičarsku selekciju na DFFu, sa filmom „Preostalo vreme“ (In Time). Glavni junaci filma su popularni Džastin Timberlajk, kojeg smo do skoro gledali isključivo u muzičkom svetu, čak je bio u par navrata na HSC-u za Dolinu Prinčeva i jedan je od najpopularnijih likova iz svetskog šou biznisa. Pored njega glavna junakinja je Amanda Sejfild, koja već treći put učestvuje na ovom festivalu, dakle možemo reći domaćica. Pored nih dvoje na premijeru je stigao i Silijan Marfi, koji u filmu tumači čuvara vremena.Upravo Silijan Marfi prvi stiže na promociju filma „In Time“. U filmu tumači negativca, čuvara vremena, koji lovi Džastina i Amandu.


Dolina Prinčeva - Page 39 44617616


Dolina Prinčeva - Page 39 50969281Reditelj filma, Endrju Nikol, na premijeru svog ostvarenja došao je u pratnji supruge.


Dolina Prinčeva - Page 39 95666084


Dolina Prinčeva - Page 39 86484680


Dolina Prinčeva - Page 39 72524297Svakako zvezda večeri, Džastin Timberlajk, miljenik domaće publike u muzičkom, a namerava da postane i u filmskom svetu. Uloga u „Društvenoj mreži“ mu je otvorila vrata holivuda, a tu je iu poznata komedija sa Milom Kunis „Prijatelji s’povlasticama“. Nenormalno veliki broj ljudi došlo je baš zbog njega, da se uslikaju, dobiju autogram, druže...Džastin je veoma raspoloženo odgovarao na brojna pitanja i ispunjavao želje svojim fanovima.


Dolina Prinčeva - Page 39 59046297


Dolina Prinčeva - Page 39 51739760


Dolina Prinčeva - Page 39 37473505


Dolina Prinčeva - Page 39 87783112


Dolina Prinčeva - Page 39 68621457Stiže nam i glavna glumica, Amanda Sejfild, koja se pojavila u interesantnoj plavoj kombinaciji šortsa i sakoa. Svakako je ovo nešto potpuno drugačije nego što smo navikli, ali nije izgledalo toliko loše iako smo od nje očekivalu neku svečaniju haljinu kao ranijih godina.


Dolina Prinčeva - Page 39 85661436


Dolina Prinčeva - Page 39 65884906


Dolina Prinčeva - Page 39 41920969


Dolina Prinčeva - Page 39 98362172


Dolina Prinčeva - Page 39 42022887


Dolina Prinčeva - Page 39 31263837Amanda i Džastin na crvenom tepihu (i još po neko)


Dolina Prinčeva - Page 39 77580477


Dolina Prinčeva - Page 39 87018077


Dolina Prinčeva - Page 39 50521419


Dolina Prinčeva - Page 39 16079593


Dolina Prinčeva - Page 39 65227032


Dolina Prinčeva - Page 39 22804431
Lunke
Lunke

Broj postova : 9635

[Vrh] Go down

Dolina Prinčeva - Page 39 Empty Re: Dolina Prinčeva

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 39 / 40. Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.