EurosongForum.com
Dobrodošli na forum hrvatske Eurosong destinacije!

Da biste u potpunosti iskoristili sve što nudi naš forum, molimo prijavite se ako ste već član ili se pridružite našoj zajednici, ukoliko to još niste.

KONFERENCYACIJAOON NO.01

Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by Guest on 20.10.13 19:02

DOBRUJSTWOYTTE WO LIETUVASIT!
Dobrodošli u Lietuvasit!

Lietuvasit (hor. Łiaetuv, st.grf. Lïėtüvąsït) nije ni glavni, a pogotovo ne najveći grad Griffinskog Carstva. No svakako, jeste grad sa dušom. Grad starog VSFestivaala, i grad od koga vjerovatno počinjete svoju muzičku karijeru, ako ste neki od nekoliko stotina miliona stanovnika jedinog helijskog carstva. Sa svojih 555.613 stanovnika i površinom od  401 km2, kao helijski glavni grad kulture za 2181. godinu, po helijskom vremenu, biće grad domaćin stotinuosamdeset i prvog takmičenja za najbolju helijsku pjesmu.


KONFERENCYACIJAOON NO.01  Vilnius_-_Panorama_01

Griffinska nacionalna televizija, dakle, po prvi put šalje veliki festival u rodno mjesto još jednog velikog festivala. Još pikantnih detalja saznaćemo uskoro, no za sada imamo jedino podatak, osim toga gdje ćemo ići je da će tema festivala biti:
VOLEMÖTEIAL [‘VOLÆM’TEIA:L] LOVE STORY


*Dok ne bude svečano otvaranje festivala, sve vaše "želje,čestitke, i pozdrave", ali i pohvale, kritike i komentare pišite u ovu temu. Hvala. :-)

Guest
Gost


[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by Veronica on 20.10.13 20:29

Organizacija je vec sad savršena I love you
Dokad traju prijave? Smile 

Veronica
administrator

Broj postova : 13596

[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by frozen on 20.10.13 22:37

predobro Smile))) ranđo ženi me hahahaha.. super sve Very good! 
frozen
frozen

Broj postova : 10692

Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:

[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by Guest on 20.10.13 23:19

Hvala na pohvalama.
Dragostea Din Tei je već bila na HSCu, a mislim i da je pjesma Josipe Lisac takođe. :-)

Guest
Gost


[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by alien on 21.10.13 10:11

Josipa Lisac bješe kod mene u nf-u nekoliko puta :-)
alien
alien

Broj postova : 3248

Kontinent Helia
Zemlja: Alienland
Obavijest:

[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by Guest on 21.10.13 21:51

Festival je svečano otvoren.
HSC se ponovo griffinizuje.

Griffiniskaja laul je poznat po svojoj tradiciji stavljanja privjeska sa grbom grada domaćina na ključ festivala, a to je od sada upravo nova tradicija i samog HSCa. Teško bi bilo strpati dvjesto godina festivala na jedan ključ, pa smo počeli od prvog ključs sa grbom - Lietuvasita. Danas na svečanoj ceremoniji u dvorcu Läentý u srcu ovog starog grada, Lietuvasit je i zvanično postao 181. prvi domaćin Heliavisiona.

Pojedinosti koje su naglašene pri otvaranju festivala: ovog puta nema Heliavision Song Contesta, Lietuvasit Linnahall će biti mjesto održavanja, Käptol će za vrijeme Heliavisiona biti HSCaptol i logo će biti šaren.

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Picture1_zpse26f29be

Prvo, nismo bukvalno mislili da nema Heliavisiona, već samo na to ime. Odlučili smo ga malo griffinizirati, pa će ovo izdanje biti 181. Helijaiskaja Laul, prevedeno - stotinuosamdeset i prva helijska pjesma. Zvuči komplikovano, ali vjerujte da smo uzeli u obzir da je to jednostavnije od Helijavisioon Sengsangiskaja Kõnkürs. :-)
KONFERENCYACIJAOON NO.01  Catsrfia Dalje smo rekli da će Lietuvasit Linnahall biti dvorana događanja. Pa ovoga se puta nismo ni dvoumili, s obzirom da je to jedina veća dvorana u Lietuvasitu. Rekli smo već da je to mali gradić prema griffinskim pojmovima, te nema potrebu za ogromnom arenom.

Glavno mjesto održavanja cijeloga showa, Lietuvasit Linnahall, je zapravo u najstrožem centru grada. Ova arena se može pohvaliti činjenicom da je od 1122. stalno mjesto održavanja festivala VSFestivaal, te da je od te godine imala sedam velikih dogradnji i renoviranja. Kapacitet ove dvorane je bio nekih 15 000 mjesta, no za ovo dešavanje proširen je do 18 000. Kako će se scena u sve to uklopiti, nismo još sigurni, ali zamislite ju gledajući unutrašnjost dvorane na linku.

Za kraj smo ostavili informaciju da će Käptol, najstroži centar i glavni trg Lietuvasita (link biti kompletno transformisan u HSCaptol tj. u Helijski trg. HSCaptol će biti po uzoru na olimpijska sela transformisan da dijelovi njega budu posvećeni svakoj helijskoj državi koja bude učestvovala na HSCu, a dvorac Läentý, jedan od mnogobrojnih na Käptolu, će biti sjedište HSC fan club-a.

*Ovu temu zaključavamo, a vi se slobodno premjestite sa vašim aktivnostima u Läentý, novi HSC fan club. :-)
[/quote]

Guest
Gost


[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by Guest on 23.10.13 12:50

181. Helijaiskaja laul
VOLEMÖTEIAL [‘VOLÆM’TEIA:L] LOVE STORY

Do sada imamo samo devet prijava, požurite, vrijeme ističe. :-) A mi smo spremni za neke detalje o samom takmičenju. Gdje će se održati znamo, ali kako će se održati... e to slijedi:

L'BPIONZA [L B'P'IO:NZA] STAGE
GTV, odgovorni organizator Helijaiskaja Laula 2181. u Lietuvasitu, objavio je natječaj za kreaciju brenda natjecanja. Pozornicu koju je izabrao GTV je pozornica scenografa Ricka Saaltuda. Rick je poznati mladi griffinski scenograf odgovoran za posljednje 2 pozornice na Griffiniskaja Laulu, a najslavniji rad mu je pozornica 35. Griffiniskaja laula (link). Za ovu pozornicu kaže da predstavlja nacionalne identitete, povijest i modernu punu simbola koji šalju univerzalnu i prepoznatljivu poruku. Pozornica će biti tehnički moderna sa LCD ekranima i bit će prilagođena za sve novije elektronske mogućnosti, uključujući i neke pokretne dijelove pozornice. Pozornica će biti vidljiva sa svih strana Arene i okružena TV prenositeljima.


HOSTDNIQE ['HOɕDN'IKHE] HOSTS
Posljednji dio slagalice su svakako vodielji. I to će biti dva zvučna imena. Troian Bellisario i Julian Morris su svakako poznat i provjeren par kada je u pitanju vođenje festivala (prisjetićemo se samo kako je to dibro bilo prošle godine u Noueveliska Gdänsku). Troian je publici poznata, sem po ulozi Spensä u Slatkim malim lažljivicama, i po spektakularno odrađenom lietuvasitskom VSFestivaalu zajedno sa svojim koleginicama iz serije. Julian je trenutno najangažovaniji glumac pokrajine Lääne Viirumaa.

Guest
Gost


[Vrh] Go down

KONFERENCYACIJAOON NO.01  Empty Re: KONFERENCYACIJAOON NO.01

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.