EurosongForum.com
Dobrodošli na forum hrvatske Eurosong destinacije!

Da biste u potpunosti iskoristili sve što nudi naš forum, molimo prijavite se ako ste već član ili se pridružite našoj zajednici, ukoliko to još niste.

Griffin Empire

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Griffin Empire

Postaj by Guest on 18.02.13 22:38


GRIFFIN EMPIRE
Griffiniskaja Dyctyonaryty • Grïfïńïs Dyktyönąryty
Glavni grad: Kralewskovgrad
Himna: Hýmnætå týntærhåx Grïfïńïs by Georges Bizet
Carica: Vąňą Mąrïą Sąïńt Bëlvïėdėrhë
Nacionalna televizija: GTV
Predsednik delegacije: Sandra Nurmsalu
Jezici: griffinski, estonski, finski
Status: aktivna (od HSC40)

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 18.02.13 23:20


Griffinsko Carstvo (eng. /ˈɡrɪfɪn ˈempaɪə/; grif. /gri'fin'iskaja dji:k'tji:o'na:rji:tji:/), je federativna ustavna monarhija, u jugozapadnom dijelu centralnog helijskog potkontinenta. Carstvo je sastavljeno iz sedam administracionih dijelova koji se nazivaju pokrajinama (grif. pökrayna), kojima predsjedava sedam guvernera (grif. göverneer). Vijeće guvernera na čelu sa griffinskom caricom čini najvišu zakonodavnu vlast. Carstvo se prostire od Horehronije na zapadu, Rumije i Republike Đorđe na sjeveru,te Inzomnijskog Kraljevstva na istoku do Malog Griffinskog Mora na jugu. Često svoju državu, Griffinci nazivaju "trapesüntd" - trapez zbog geometrijskog oblika ove države. Griffinska država je najveća među južno-helijskim zemljama (712,307 km²) , druga u Heliji, te posjeduje najveći "isključivi geografski pojas" (klik → Majandusvööndis) u Heliji koji pokriva 11,035,000 km².

Tokom istorije, a naročito posljednjih petsto godina, Griffinsko Carstvo ima ogroman kulturni, ekonomski, vojni i politički uticaj u Heliji (a i u cijelom svijetu). Tokom sedamnaestog i osamnaestog vijeka, ovo carstvo je koloniziralo ogromne dijelove Sjeverne Amerike, Zapadne Afrike i Istočne Azije stvorivši tako drugu najveću imperiju posle horehronijske. Kasnije tokom procesa dekolonizacije, carstvo je zadržalo neke od posjeda koje se danas ubrajaju u (gore pomenuti) Majandusvööndis. Poslednjih stotinu godina, casrstvo je gotovo udvostručilo ekonomsku moć, te bila članica Helijske Unije.


Da pogledate prvu kartu carstva kliknite na link1,a za drugu na link2

Broj stanovnika spada u najveće u Heliji. Sa svojih 450 milijuna stanovnika ovo carstvo je najveća država u Heliji po toj kategoriji. Od ukupnog broja stanovnika 86% otpada na Griffince, Estonci čine 10% , dok preostala 4% čine većinom sjevernohelijski narodi, te narodi iz susjednih država. Sve manjine imaju pravo na korišćenje svog jezika, a glavni službeni jezik je griffinski, s tim da se dokumenti moraju pisati na starogriffinskom jeziku.

Glavni grad Griffinskog Carstva je Kralewskovgrad (35,5 milijuna stanovnika) koje je administrativno, industrijsko i kultruno središte zemlje, najveći grad Helije, često nazivan "gradom svjetlosti, ljubavi, komplikacija". Ostali veći gradovi su: Zlatograd, Hermyn, Mare Incatato, Tevs, Salta, Pyetsit i 'najmlađa' metropola Moulinrougesit*. Griffinsko Carstvo je poznato po ovakom velikom broju velikih gradova, a dalje simoli carstva su svakako i vino, razne vrste sireva, narodne igre "waltze", nošnje, te komplikovani melodični griffinski jezik.
* Imena obojena u plavo su imena glavnih gradova pokrajina.


HIMNA GRIFFINSKOG CARSTVA :: Hýmnætå týntærhåx Grïfïńïs
Glavne gospodarske djelatnosti carstva su turizam, bankarstvo, nauka i high tech industrija. Kao što je rečeno i manjinski narodi imaju dozu autonomije, te su uz griffinski jezik u upotrebi i estonski i finski jezik. Himna je čuvena kompozicija pisana specijalno za Griffinsko Carstvo — Hýmnætå týntærhåx Grïfïńïs (starogrifinski - U vječnu slavu Griffina) koju je komponovao Georges Bizet.

Vikipeedia, vaba entsüklopedia | Greifi Impeeriumi (kliknite da pogledate zanimljivosti):

 • Monarh: njeno carsko visočanstvo Vąňą Mąrïą Sąïńt Bëlvïėdėrhë
 • Prijestolnica: Kralewskovgrad
 • Himna: Hýmnætå týntærhåx Grïfïńïs by Georges Bizet
 • Valuta : griffinski Kralaurum (carski zlatnik)(₭)
 • Televizijske postaje : GTV (pokrajiske regionalne televizije: LääTV, PZt, eTV, GDRTL, LRT, TVõ, tVN)
 • Državno uređenje : apsolutna monarhija
 • Najduža rijeka : Hermyna (izvire i uvire u GE), Lavguda (izvire u Horehroniji, uvire u GE)
 • Najveće jezero : Läähti
 • Najviša planina : Kättõkana — 502 m nadmorske visine
 • Internetski domen : .gd
 • Pozivni broj : +2315
 • HSC delegacija: Sandra Nurmsalu, Katy Perry, Jonatan Cerrada
 • Wiki stranica: link

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 15.07.13 15:01

Stigao dugoočekivani pobjednik 34. Griffiniskaja Laula
Elina Born trijumfovala u Hermynu sa 140 poena
Nakon pet večeri, završilo se jedno od najprestižnijih muzičkih takmičenja u Heliji. Trideset i četvrti Griffiniskaja Laul nam je ponovo predstavio dvadeset i jednu fantastičnu pjesmu od kojih je samo osam zaslužilo finale, a od tih osam izgleda da je najbolja bila ona iz pokrajine Lääne-Viirumaa. Ovo je prva pobjeda za ovu pokrajinu, te ne sumnjamo fantastičnu organizaciju sljedećeg izdanja, a GTV je najavio da ne trebaju polufinala za savršen festival, tako da nas najvjerojatnije od sljedećeg izdanja očekuje prvobitan format omiljene Helijske komplikacije.

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 17.07.13 13:58

HELIA SONG CONTEST 166
Elina Born | Enough


Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 03.08.13 14:45

HELIA SONG CONTEST 169
Tereza Kerndlová | Tepe srdce mý


Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 18.08.13 17:24

35. Griffiniskaja Laul stiže u Noueveliska Gdänsk
Tradicionalni "ključ festivala" predat novoj prijestolnici griffinske muzikeProšlogodišnjim trijumfom Eline Born na spektakularnom finalu u Hermynu, pokrajina Lääne Viirumaa, osim prve pobjede, dobija i odgovornost za predstojeće izdanje, a prije nekoliko dana je i potvrđeno da će glavni grad ove pokraine ugostiti veliko finale 35. nadmetanja za najbolju pjesmu u Griffinaca. Danas je pri svečanoj ceremoniji zavrešno predstvljanje domaćinskog grada, te je gradonačelnik Hermyna, Piitä Torshaevn predao čuveni ključ festivala gradonačelniku Noueveliska Gdänska, Artjomu Kobirnhuöhusu koji je zakačio trideset i peti privjesak, po prvi put sa natpisom Noueveliska Gdänsk.

Od bitnijih vijesti vezanih uz sam festival, naglašeno je da će ovoga puta biti vraćen prvobitni format od sedam pjesama (jedna za svaku pokrajinu) u jednoj velikoj večeri, te da je Eesti pravilo ukinuto. Takođe, mogućnost da ugosti upravo to veliko veče se svodi na tri lokacije: PGÆ Arrenaa, Wells Fargo Centruumi i Noueveliska Gdänsk Sports and Concert Complex

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by frozen on 18.08.13 18:39

Aha! Very good! 
avatar
frozen

Broj postova : 10704

Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 21.08.13 17:24

Sve o 35. izdanju griffinskog festivala
Sedam pjesama, tri žirija, jedna komplikacijaNakon nedavnog javljanja da će od sada griffinski festival muzike biti manje komplikovan, GTV se oglasio sa ostalim detaljima. Naime izabrana je dvorana, predstavljeni voditelji, zatvoren konkurs i pronađeno je sedam pjesama. Osim svega toga objavljen je generički logo i slogan, pa bi mogli da razaznamo i temu ovogodišnjeg takmičenja, ali ipak, najveću pažnju je privukla obavjest o načinu glasanja koje će, kao i obično, biti pravi pakao. Više o svemu ispod.

1. Dvorana (venue)
PGÆ Arrenaa, prije zvana NGdänsk Arrenaa, nogometni je stadion koji je Griffiniskaja Televisioon odabrao za trideset i peti festival griffinske pjesme. Njegova je izgradnja nedavno završena, a otvorenje se očekuje upravo za Griffiniskaja laul koji će biti prvi, ujedino i prvi veći događaj u areni. U areni ima sjedišta za 44 000 gledatelja što ovu arenu čini sedmom najvećom arenom koja je ugostila Griffiniskaja laul.

2. Voditelji
Izdanje u Noueveliska Gdänsku će pokušati vratiti tradiciju od dva voditelja s obzirom da je svaki grad domaćin imao samo po jednog voditelja već niz izdanja omiljenog griffinskog festivala. GTV je odabrao dva zvučna imena - Troian Bellisario i Julian Morris. Troian je publici poznata, sem po ulozi Spensä u Slatkim malim lažljivicama, i po spektakularno odrađenom lietuvasitskom VSFestivaalu zajedno sa svojim koleginicama iz serije. Julian je trenutno najangažovaniji glumac pokrajine Lääne Viirumaa.


3. Logo i slogan
Kompletan logo festivala nije otkriven, ali smo mogli da vidimo generički logo, zaštitni znak festivala u skladu sa temom koji je u raznim bojama, a iznad stoji natpis Käläriska musicque - obojena muzika. Da li da očekujemo šatenilo i na finalu?

4. Pozornica
Pozornicu nećemo vidjeti do samog finala, ali smo kontaktirali glavnog i odgovornog za to. Kristöför Ärnöö, čovjek koji je odgovoran i za pozornice na lietuvasitskom festivalu, spremio je kako kaže njegovo najveće remek djelo (do sad). Osim toga, prilično škrt na riječima, dodao je da će biti preko 40 hiljada rasvjetnih tijela u dvorani i to ne uključujući lasere i pirotehničke spravice.


5. Način glasanja
Ni ove godine se ne prekida tradicija komplikovanog glasanja, mada će biti samo dvije etape, umjesto klasične četiri. Glasaće helijski televoting, te će pobjednik ovog dijela glasanja biti sljedeći griffinski predstavnik na HSCu. Drugi dio je rezervisan za sedam griffinskih pokrajina čiji glasovi, zajedno sa glasovima helijske publike, određuju konačnog pobjednika festivala.

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 24.08.13 20:19

Vidjeli smo pozornicu!
Sutra veliko finale 35. Griffiniskaja Laula.U prijestolnici pokrajine Lääne Viirumaa, uzbuđenje naglo raste. Veliko trideset i peto finale velikog griffinskog festivala je spremno da se održi sutra u ogromnoj dvorani, PGÆ Arrenaa. Novinarima je danas bilo dozvoljeno da prisustvuju generalnoj probi, no van arene je procurila samo jedna slika i to, velika slika pozornice.

Osim spektakularne scene saznali smo da će između ostalih kao gost nastupiti i griffinskoj publici omiljena, Madonna. Dok su se voditelji pravo odomaćili na sceni, a prema novinama Kralewskovgrad Todan, Troian i Julian su najbolji voditeljski par još od Sandre i Olega u Kralewskovgradu na 27. izdanju.

GTV je objavio i spisak pjesama, kao i njihove studijske verzije, a prema kladionicama, najviše šansi za uspjeh, ovoga puta ima pokrajina Mareregiyacijaoon, dok je pokrajini Färzas prognozirano posljednje mjesto. Pokrajini domaćinu je predviđeno drugo mjesto, a pokrajini glavnog grada koja drži rekord u broju pobjeda (njih 15) namjenjeno je treće mjesto. Spisak kompozicija pogledajte u nastavku.


35. GRIFFINISKAJA LAUL: SPISAK UČESNIKA
1. PZYERÜYÖLKEA | Amandine Bourgeois — L'Homme De La Situation
2. MAREREGIYACIJAOON | Darin — So Yours
3. LÄÄNE VIIRUMAA | Lillygreen & Maguire — Given Up Giving Up
4. ÕKLE | Ines — Ükskord
5. EESTIMADNAIT | Grete Paia — San Sebastiano
6. FÄRZAS | Austin Mahone — What About Love
7. FOREÕSVDETRRE | Luisa Värk ft. Lauris Reinikis — Keerleval Kaljul

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 05.10.13 17:20

GTV najavio 36. Griffiniskaja Laul
Iz Noueveliska Gdänska, po prvi put u TevsBili smo svjedoci grandiozne pobjede pokrajine Mareregiyacijaoon prošloga puta na još grandioznijem finalu u pokrajini Lääne Viirumaa. Darin je naprosto oduvao publiku ne samo u  PGÆ Arrenaai, nego i na samom HSCu te po treći put osvojio HSC pehar za Griffinsko Carstvo. Ohrabreni sve većim uspjehom festivala, čelnici GTVa su danas objavili spisak pravila za sljedeće izdanje koje će po prvi put ugostiti, jedna od griffinskih metropola na moru - Tevs. Svečana ceremonija predstavljanja grada domaćina počinje od petka, a veremonija predavanja čuvenog ključa festivala gradonačelniku Tevsa, Jaanu Paskaelssonu je zakazana za nedjelju ispred simbola tevsa - Tevsii pýramiid. Ključ festivala će predati Artjom Kobirnhuöhus, gradonačelnik Noueveliska Gdänska. Na kluč festivala od nedjelje visjet će  trideset i šesti privjesak, po prvi put sa natpisom Metropoliss ot Tevs.

Od pravila za festival, naglasili su da će i ovoga puta biti format od sedam pjesama (jedna za svaku pokrajinu) u jednoj velikoj večeri, te da je Eesti pravilo ponovo "odsutno".

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by frozen on 05.10.13 17:36

cheers 
avatar
frozen

Broj postova : 10704

Kontinent Helia
Zemlja: Voyager
Obavijest:

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 06.10.13 20:46


Griffinska nacionalna televizija je otkrila još detalja o trideset i šestom festivalu griffinske muzike koja će se održati u veličanstvenom Tevsu. Za početak po prvi put je kompletna organizacija prepuštena u ruke regionalne televizije, završeno je predstavljanje grada domaćina i predat je ključ festivala. MTVgd potvridio je Red Bull Arenu kao mjesto održavanja 36. griffinskog festivala. Doduše, arena je nešto manja no prošli put, no Tevs je i manji grad od Noueveliska Gdänska. Ovoga puta raspolažemo sa 25,189 sjedišta tj. sa 18,811 sjedišta manje nego prošli put.

Ponovo ćemo imati jednog voditelja, i tu ulogu će imati Josh Hutcherson, griffinskoj publici poznatiji kao Distrikt 12. Josh je član samog krema grifinske glumačke scene, a najpoznaija uloga je vjerovatno ona iz remek djela - Igre gladi.

Voditelj, klikni da pogledaš fotografiju:Kompletan logo festivala, tradicionalno, još nije otkriven, ali smo mogli da vidimo generički logo, zaštitni znak festivala u skladu sa temom koji je u zlatnim bojama, a iznad stoji natpis Iyöphorya - euforija. Spremni za euforiju?

Arena, klikni da pogledaš fotografiju:Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by alien on 07.10.13 9:15

Alienland daje 1 250 000 alienških evra da se GE vrati nazad kao cijela federacija! Very Happy
avatar
alien

Broj postova : 3249

Kontinent Helia
Zemlja: Alienland
Obavijest:

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 07.10.13 12:00

Oni_dolaze je napisao/la:Alienland daje 1 250 000 alienških evra da se GE vrati nazad kao cijela federacija! Very Happy
Nama nikad nisu bile problem, ali ćemo ove vaše iskoristiti za pozornicu ili var dio nje. Very Happy
Od GLa se vraćamo kompletni. Very Happy

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 08.10.13 20:16

HELIA SONG CONTEST 169
Sara Bareilles | Brave

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 19.10.13 13:29

HELIA SONG CONTEST 181
Katy Perry | Unconditionally


Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Veronica on 19.10.13 16:59

Daleko najbolja s albuma!¨Very Happy
Inače ovaj lyrics video može proći i kao spot Very Happy

Veronica
administrator

Broj postova : 13597

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 26.10.13 19:56

HELIA SONG CONTEST 182
(tribute to) Amy Winehouse | Valerie


Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Leo on 26.10.13 20:05

Bila za DR Very good! 
avatar
Leo

Broj postova : 20359

Kontinent Helia
Zemlja: Fairyland
Obavijest:

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 28.10.13 22:20

Nisam vidio na spisku. Šteta, od nedavno obožavam ovu pjesmu. Very Happy

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 28.10.13 22:22

HELIA SONG CONTEST 182
Anton Ewald | Can't Hold Back


Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 29.10.13 23:54

GTV potvrdio: 37. Griffiniskaja Laul će ugostiti grad Eflilijälajölõkül
Remek djelo eestimadnaitskog baroka će prvi put ugostiti najprestižniji griffinski festival.Prema pravilima omiljene helijske komplikacije, pobjednička pokrajina dobija pravo na organizaciju sljedećeg izdanja. Pokrajinska televizija Eestimadnaita, prošlogodišnji pobjednik, je potvrdila da će se naredni Griffiniskaja laul, i to trideset i sedmi po redu, održati u Eflilijälajölõkülu, baroknom gradu iz koga se često javljaju griffinski prezenteri glasova na HSCu.

Predstavnici pokrajinske televizije KMTV zaduženi za organizaciju festivala su naglasili da je glavni razlog izbora ovog grada zapravo irena HDI-Arrenaa koja će nakon završetka radova svojim kapacitetom od 49,000 sjedišta biti četvrti najveći griffinski stadion.

Tradicija primopredaje ključa festivala gradonačelnika prethodnog grada domaćina sljedećem će takođe biti neizostavni dio i ovog izdanja. Ovoga put pred katedralom Hihspeja u Eflilijälajölõkülu će gradonačelnik Tevsa, Jaan Paskaelsson predati kluč festivala Aishi Paia, gradonačelnici Eflilijälajölõküla što će označiti otvaranje festivala. Aisha će naravno dodati trideset i sedmi privjesak na ključ i to sa grbom grada Eflilijälajölõküla i samim imenom ovoga grada.

Format od sedam pjesama (jedna za svaku pokrajinu) u jednoj velikoj večeri je ponovo potvrđen format festivala, a Eesti pravilo nije vraćeno. Prijave od večeras zvanično počinju.

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 04.11.13 21:42

HELIA SONG CONTEST 183
Renate | Kuues Meel


Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 16.11.13 21:57

38. izdanje griffinskog festivala se seli u Brýzjes
Bõxen Arreanaa i Christina BiancoPrvi grad iz pokrajine Õkle koji će pored Hermyna, glavnog grada pokrajine, biti domaćin griffinskog nacionalnog festivala biće stari grad Brýzjes. Brýzjes, iako jedan od većih gradova ove pokrajine, ima samo 117,170 stanovnika i svoju arenu Bõxen koja je sa oko 17.000 mjesta sasvim prijstojna dvorana za naš festival.

"Nakon preglomaznog stadiona HDI-Arrenaa sa kapacitetom od 49,000 sjedišta, arena srednje veličine će biti pravo osveženje i prinližiće takmičenje gledaocima, ne samo u Griffinu, već i širom Helije." riječči su Mari Möldre, glavnog odgovornog za čuveni festival koji puni 38. godinu. "Format od sedam pjesama u jednoj velikoj večeri je naš ponovni izbor, a Eesti pravilo je suspendovano do daljnjeg. Takođe, voditeljica programa će biti Christina Bianco, fenomenalna komičarka koja će svakako biti bitan faktor večeri.", dodala je Möldre.

Prijave su večera zvanično zatvorene, a tradicionalna primopredaja ključeva među gradonačelnicima gradova domaćina će se održati u srijedu u dvorcu parlamenta grada Brýzjesa.

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Guest on 24.11.13 18:40

GTV objavio spisak takmičara za 38. GL

Na službenom sajtu Griffiniskaja Televisioon-a danas je predstavljen konačni spisak od sedam pjesama (za sedam pokraijna). Na spisku vidimo dosta debitanata, dok su nam se obratila i neka već poznata lica. Merlyn Uusküla će ovoga puta predstavljati Õkle, umjesto Foreõsvdetrre, a Pzyerüyölkeä se ponovo odlučila za Justin Timberlakea. Ispod pogledajte kompletnu listu:
1 PZYERÜYÖLKEÄ: Justin Timberlake – TKO
2 ÕKLE: Wild Disease ft. Merlyn Uusküla – Võidu poole
3 MAREREGIYACIJAOON: Brice Conrad – Songe
4 LÄÄNE – VIIRUMAA: Rasmus Walter – Endeløst
5 FOREÕSVDETRRE: Põhja-Tallinn – Kallis
6 FÄRZAS: PULS ft. Joey Moe – Noget Af Det
7 EESTIMADNAIT: Marco Margna – Armastuse laul

Guest
Gost


[Vrh] Go down

Re: Griffin Empire

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.