EurosongForum.com
Dobrodošli na forum hrvatske Eurosong destinacije!

Da biste u potpunosti iskoristili sve što nudi naš forum, molimo prijavite se ako ste već član ili se pridružite našoj zajednici, ukoliko to još niste.

Premijera forumskih razglednica za ESC 2012.!

Go down

Premijera forumskih razglednica za ESC 2012.!

Postaj by Pauly D on 12.11.11 19:41

postkaardid · postcards · ansichtskarten · cartes postales · oткрытки · razglednice

Dakle, ove godine uvodimo nešto novo, neobično, lijepo; nešto što na ESCu postoji već duže vrijeme, a to su RAZGLEDNICE.
Na ESCu razglednice imaju zanimljivu povijest od prikazivanja života i predijela državine domaćina, preko bajki, interviewa sa učesnicima, prikazivaja običaja,
preko pravih razglednica na jezicima zemalja sudionica, sve do ispisivanja slogana showa takođe na jezicima zemalja sudionica. E pa, ugledavši se na to i naš forum uvodi RAZGLEDNICE, takođe.
Za primjer razglednice uzet ćemo prošlogodišnjeg pobjednika, Azərbaycan Respublikası, ili Azerbajdžan:


Da pojasnimo, u prvom redu na razglednima će se nalaziti tri slike, svaka prestavljajući neke od najvećih znamenitosti te države, ne zaboravite, znamenitosti MOGU biti: građevine, prirodna čuda, ljudi, hrana i plesovi; pa će se tako na našim razglednicama naći miss Albanije, crnogorsko Crno Jezero, francuski Ajfelov Toranj, ruski Kremlj, estonski Univerzitet u Tartuu, mađarski Hősök tere, litvanski Vilnius... ;-)
- Konkretno što se azerbajdžanske razglenice tiče to je glavni grad Baku, jedna od najljepših europskih prijestolnica; druga slika predstavlja Ayrılıq körpüsü, most koji nosi ime "Most separacije" koji se nalazi na azerbajdžanskoj granici sa Iranom, svakako nešto što morate vidjeti; treća slika je prikaz zgrade azerbajdžanske vlade u Bakuu.

Drugi red razglednica je rezervisan za ime europskog omiljenog TV showa, a to je svakako "Concours Eurovision de la Chanson". Font koji smo izabrali nosi naziv "Love letters", zar nije divan? I da, sva slova, okviri slika, sijenke etc. će biti u drugačijim bojama na sve i jednoj razglednici. Znate zašto? Odgovor je jednostavan, pa zato da pokažemo prvo "raznobojnost" evropskih naroda, priznajte, evropske kulture su jedno pravo šarenilo.
- Opet, što se tiče ove razglednice plava je simbol mira, inteligencije, i filozofije; ali takođe može predstavljati i plavetnilo Kaspijskog jezera na koje Azerbajdžan ima izlaz.

Zadnja dva reda razglednice posvećena su nazivu države i imenu glavnog grada. Ova bitna imena bit će pretstavljena na 6 evropskih jezika, i to:
  • estonskom (predstavniku Ugro-finskih jezika)
  • engleskom (predstavniku svih onih jezika koji su nastali miješanjem jednog ili više drugih jezika)
  • njemačkom (predstavniku germanskih jezika)
  • francuskom (jezik ljubavi predstavljat će romanske jezike)
  • ruskom (predstavnik slovenskih jezika)
  • hrvatskom (da bi razumijeli ostale jezike hahaha...).


Uživajte u razglednicama, ESCu i svim ostalim aktivnostima u vezi s njim.

Pauly D
administrator

Broj postova : 12128

Kontinent Helia
Zemlja: Alexandria
Obavijest:

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.